Wat een erfenis is jouw leven

Thema: Eerste brief van Petrus

"Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons, overeenkomstig Zijn grote barmhartigheid, opnieuw geboren deed worden tot een levende hoop, door de opstanding van Jezus Christus uit de doden, tot een onvergankelijke, onbevlekte en onverwelkbare erfenis, die in de hemelen bewaard wordt voor u." (1 Petrus 1:3 en 4)

Als je doorleest in de eerste brief van Petrus en vanuit het geloof in Christus als vreemdeling en heiden, dan komt er een bijzondere bemoediging waar je gewoon eens over moet nadenken en het laten binnenkomen. Want door de barmhartigheid van God ben je opnieuw geboren tot een levende hoop. Door de opstanding van Jezus is de barmhartigheid van God de Vader je gaan raken en je bent opnieuw geboren. Ik wil vandaag gewoon eens even tegen je zeggen: Je bent opnieuw geboren! Door in Jezus te geloven heeft Zijn opstanding ervoor gezorgd dat jij opnieuw leeft. Niet je oude leven bepaalt je leven, maar je nieuwe leven bepaalt je leven. Er is in jou een nieuwe hoop geboren.

Het is echt goed om dit te beseffen. Dat nieuwe leven in jou is namelijk eeuwig leven. Jij gaat niet straks pas eeuwig leven, maar het leven dat door de opstanding van Jezus in jou is gelegd is je eeuwige leven dat nooit meer stopt. Het is zelfs nog sterker: Dat nieuwe leven ligt bijna in Gods vitrine. Lees maar eens wat er over dat nieuwe leven van jou staat: Het wordt in de hemel bewaard tot een onvergankelijke, onbevlekte en onverwelkbare erfenis. Ik weet niet hoe jij je leven in Christus ervaart, maar ik ervaar nog wel eens dat mijn leven met Jezus helemaal niet onverwelkbaar lijkt. Er zijn tijden dat ik het ervaar als een verlepte bloem waar geen glans meer aan zit. Dat kan zo zijn, je kunt genoeg redenen bedenken waardoor dat is gekomen, maar vanuit Gods barmhartigheid in Christus gezien, is het anders. Je leven dat opnieuw is geboren door de opstanding van Jezus wordt kostbaar door God bewaard. Je leeft dus niet zomaar, maar je leeft voluit opnieuw, want door je geloof wordt je leven bewaakt door God.

Het leven dat soms zo futloos kan lijken, zal niet zo wispelturig blijven, want straks zul je het voluit in de zaligheid leven. Tegelijk is het belangrijk dat je nu al beseft wat geestelijk de waarheid is. Ik kwam net dat lied tegen: "Ik val niet uit Uw hand". Dat is hoe God omgaat met jouw nieuwe leven. Dat is voor Hem zo kostbaar dat Hij het als een erfenis bewaart. Als straks alles op deze aarde voorbij is, is dit de erfenis waaruit je zult doorleven. En daarom begint Petrus, na de eerste woorden met: "Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus". Als je het tot je laat doordringen wat er beschikbaar is voor jou, dan zijn dit soort lofprijzingen niet zo vreemd meer. Midden in de verzoekingen, is er reden om God te loven en te prijzen. Die tijd in de verzoeking is maar een korte tijd en daarom strekken we ons nu al uit naar dat wat we straks ten volle zullen ontvangen. En door de beproeving en verzoeking, groeit het verlangen naar die erfenis die klaar ligt. Het volmaakte moet nog komen, maar het is er in de eeuwigheid al wel. Je toekomst is zeker en zal straks alles overtreffen door de barmhartigheid van God de Vader. In Christus is alles al aan je geschonken.

Gebed: Heer, wat een enorme toekomst heeft U klaarliggen voor iedereen die gelooft in Jezus. Soms lijkt mijn leven er echt nog niet naar, maar in Uw perspectief is het al compleet.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu