Leven na Kerst

"Als er enige bemoediging is in Christus, als er enige troost is van de liefde, als er enige gemeenschap is van de Geest, als er enige innige gevoelens en ontfermingen zijn..." (Filippenzen 2:1)

Jezus geboren, Jezus gekomen en dat vanuit de hemel. Dat is kerst, zou je zeggen. kerst is een feest van vrede, wordt er gezegd, kerst is ook een feest van licht. Eigenlijk is kerst een feest waarin heel veel bemoediging zit. Want wat is er gebeurd? Jezus, is als Gods Zoon en daarmee als God Zelf, naar deze aarde komen. Eigenlijk gebeurt nu definitief wat God al deed bij Mozes. God zegt in Exodus tegen Mozes: "Ik heb het gekerm van de Israëlieten gehoord en Ik ben naar beneden gekomen." God zag ons mensen verloren gaan en Jezus is gekomen. Alleen al het feit dat Jezus komt om in te grijpen in de wereldgeschiedenis is al een bemoediging op zichzelf.

Zelfs al zou Jezus uiteindelijk niet voor het kruis hebben gekozen, dan nog zou de komst van Jezus, als door God gezonden al een bemoediging zijn geweest. Dan was het nog steeds rampzalig voor ons geweest, maar dan was het in onze rampzalige toestand wel een bemoediging geweest. Alleen al het feit dat Jezus kwam was dus al een bemoediging. En ik geloof dat we te makkelijk aan kerst voorbij leven als we alleen maar zeggen: "Ja, Jezus is gekomen voor onze zonden en wij laten het gewoon over ons heen komen en het is prachtig wat God doet in ons leven." Dat is in ieder geval ook niet wat Paulus er over zegt als het gaat over de uitwerking van de komst van Jezus.

Tweede kerstdag en de dagen die volgen zullen we zien dat er aan de komst van Jezus ook een andere kant zit. En kant die wij misschien wel heel erg lastig vinden. Het tweede hoofdstuk van de brief aan de gemeente in Filippi maakt duidelijk dat er een 'als' is aan de bemoediging dat Jezus is gekomen. Want als de komst van Jezus een bemoediging is, als er in Christus enige bemoediging is, dan... En dat ene woordje 'dan' maakt het verschil in jou leven en in dat van mij. Want als er bemoeding is dat Jezus is gekomen, dan blijkt dat er ook nog een taak voor ons ligt. Want dan betekent het dat wij worden opgeroepen om op dezelfde manier op aarde aanwezig te zijn als Jezus.

Als er bemoediging is in Christus en als er troost is van de liefde maar ook als er gemeenschap is in de Geest, dan heeft dat wat te zeggen voor ons. Als je met 'ja' antwoordt op de vragen of er bemoediging is in Christus, omdat Hij er is, als je troost ervaart door de liefde, maar ook als je de Heilige Geest ervaart, waardoor er dus gemeenschap is met Christus, dan betekent het dat het onderwijs van de komende dagen op jou van toepassing is. Dan is het leven na kerst een leven waarin je op alle fronten verbonden bent met Christus. Het is namelijk onmogelijk om verbonden te zijn met Christus, Die Zichzelf helemaal gaf, en vervolgens niet Zijn voetstappen te drukken. Dat kan gewoon niet. En dat wil Paulus ons, aan het einde van dit jaar nog even krachtig meegeven. 

Gebed: Jezus, ik belijd volmondig dat er in U bemoediging is, troost is in de liefde, gemeenschap is met U door Uw Geest en er zijn innerlijke ontfermingen, ik wil beschikbaar zijn voor het 'dan...' dat volgt.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu