Heilige Geest - Ongelofelijke kracht

"En toen zij gebeden hadden, werd de plaats waar zij bijeenwaren, bewogen. En zij werden allen vervuld met de Heilige Geest en spraken het Woord van God met vrijmoedigheid" (Handelingen 4:31)

Je mag best weten dat ik soms wel wat vraagtekens heb bij bepaalde zaken die aan de Heilige Geest wordt toegewezen in sommige kringen. En dan heb ik op dit gebied niet snel vraagtekens, maar in sommige hele extreme situaties vind ik het heel moeilijk om iets te plaatsen. En om er maar eentje te noemen: kunnen mensen die vervuld worden met de Heilige Geest vallen in de Geest? En dan wil ik bij deze vraag het sowieso niet hebben over het spektakel dat er achter zou kunnen zitten, maar dan is mijn vraag of er zoveel kracht van de Heilige Geest kan zijn waardoor dit zou kunnen gebeuren. Mijn verstand zou nu heel snel kunnen zeggen dat dit onzin is, maar de tekst van vandaag maakt het wel een stukje lastiger om dit te blijven vinden.

Maar dan moet je nu eerst even de moeite nemen om de verzen 23-31 te lezen. Petrus en Johannes zijn vrijgelaten vertellen ze de andere apostelen dat ze onder bedreiging zijn vrijgelaten. Op dat moment gaan ze met elkaar bidden. En het gebed dat ze bidden is eigenlijk een gebed om heel veel kracht van de Heilige Geest. Ze vragen om vrijmoedigheid om te mogen spreken en of er in de Naam van Jezus wonderen en tekenen gedaan zullen worden.

Hun gebed is ten diepste een schreeuw om heel erg veel van Gods aanwezigheid, een gebed om zoveel mogelijk van de Heilige Geest. En God antwoord met heel veel vertoon! God laat hier overduidelijk zien dat Hij dit gebed met kracht en macht verhoort. Want de plaats waar ze waren werd ineens bewogen. God maakt Zijn aanwezigheid krachtig duidelijk. Het lijkt wel alsof het huis waarin ze zijn helemaal vervuld wordt met God. Aardbevingen en Gods aanwezigheid op zo'n plaats komen we meerdere malen tegen in de Bijbel. En hier gebeurt het ook! En dat de Heilige Geest hierbij betrokken is wordt duidelijk als blijkt dat ze allen vervuld werden met de Heilige Geest.

Allen werden vervuld en de plaats waar ze waren schud op zijn grondvesten. En het gevolg, het absolute bewijs bij de verhoring van dit gebed is dat ze onmiddellijk vrijmoedigheid ontvangen. En blijkbaar vond God het nodig dat ze met elkaar ook werkelijk Gods tegenwoordigheid voelden. Want de omgeving lijkt dit verder niet te hebben opgemerkt. Dit doet God op het moment dat Hij met kracht neerdaalt. En deze kracht was geen oordeelskracht, maar bemoedigende kracht. Overigens heeft niemand hier om bijzondere tekenen gevraagd, maar God deed ze op het moment dat Hij hen vervulde met nog meer van Zijn Geest.

Misschien moeten we elkaar maar eens eerlijk vragen of we er echt klaar voor zijn om echt vervuld te worden met Gods Geest. We verlangen soms misschien daarbij wel te veel naar het bijzondere, maar ben je er ook klaar voor als God dit echt bij jou wil doen omdat Hij eigenlijk je een bemoedigende glimlach wil geven zodat jij echt gaat durven en doen wat Gods plan is voor jouw leven?

Gebed: Heilige Geest, ik geloof steeds meer dat U krachtiger en sterker werkt dan ik mij kan voorstellen. Stap voor stap wil ik klaar zijn voor die momenten dat U het nodig vindt dat ik dingen met U ga ervaren die ik niet bevatten kan.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu