Gods reddingsplan

En dat was het dan: Adam en Eva gingen de fout in, de zonden maakten heel Gods Meesterwerk kapot en als wij eerlijk in de spiegel kijken, blijkt dat wij het er ook niet best vanaf brengen. Al die geboden van God laten ons zien dat ook wij niet veel beter zijn dan Adam en Eva. En ja, God had gezegd dat alleen de hemel bereikbaar is als we volmaakt Zijn wet zouden houden. En het erge is dat we God teleurgesteld hebben en dat God iets met ons moet doen. Want God is liefde, maar liefde die niet zou straffen zou een God maken die alles maar laat gebeuren. God moet doen wat Hij heeft gezegd: Als je niet luistert, moet je sterven. En sterven is nog meer dan alleen ons lichaam dat sterft. God moet ons met een eeuwige straf straffen. Dat noemt de Bijbel de hel, de plaats waar God niet is.

Maar toch... Gods plan met ons, met jou en met mij, stopt niet. Dat zou misschien wel zo moeten zijn, maar God had beloofd dat Hij een Redder zou sturen. Dat beloofde Hij al aan Adam en Eva. En door dat te geloven, zijn Adam en Eva wel gestorven, maar mogen ze tot in eeuwigheid toch bij God zijn. Want ons leven stopt wel lichamelijk, maar onze geest blijft eeuwig leven.

Uiteindelijk heeft God Zijn Zoon Jezus naar de aarde gestuurd. Jezus werd geboren op aarde uit Zijn moeder Maria. Maria was nog een maagd en er was geen contact geweest met een man, maar God liet haar de draagmoeder zijn van Jezus. En Jezus, was ook God Zelf en Hij kwam als enige op aarde, zonder zonden. Omdat er geen man bij betrokken was kon dit. En toen Jezus geboren was heeft Hij Zijn hele leven op aarde volmaakt geleefd. Jezus heeft de hele wet van Zijn Vader, van God vervuld. En uiteindelijk werden de mensen in Zijn tijd Hem zo zat omdat Hij zo volmaakt leefde en zei dat Hij Gods Zoon was, dat ze Hem gedood hebben. Ze hebben Hem aan een kruis gehangen. Hij werd gestraft terwijl Hij geen straf verdiende. Maar Jezus was naar deze aarde gekomen, niet alleen om Gods wet te houden, maar ook om de straf van de dood te dragen. De straf die Hij niet verdiende droeg Hij plaatsvervangend voor iedereen die in Hem gelooft als de Zoon van God.

Maar daar bleef het niet bij. Nadat Hij gestorven was en begraven was, stond Hij na drie dagen op uit de dood. Daarmee heeft Jezus de dood overwonnen. De dood, de straf voor de zonden. Alles wat Jezus deed, deed Hij niet voor Zichzelf, maar Hij deed dat voor jou en mij. Hij deed dat om het in orde te maken tussen God en ons.

En God zegt tegen ons, ook tegen jou: "De straf die Ik aan jou moest geven, heeft Jezus voor jou gedragen. En als Ik eenmaal gestraft heb voor jouw zonden, dan zal Ik dat niet nog een keer doen. Toen Jezus aan het kruis stierf, deed Hij dat in jouw plaats." Jezus stierf in jouw plaats en jouw straf droeg Jezus. En dat Hij opstond, deed Hij om ook jouw, straks na dit leven, eeuwig leven te geven. God verlangt terug naar jou. Hij verlangt om met jou tot in eeuwigheid te leven. God vraagt niet van jou dat je de hemel gaat verdienen. Hij zegt alleen: "Geloof jij in Jezus?" Als jij gelooft dat Jezus jouw schuld bij God betaalde, dan ontvang ook jij vergeving van al je zonden. En God belooft ook jou een eeuwige toekomst bij Hem. Wat je zonden ook zijn, wat je ook hebt gedaan, Jezus heeft voor alles de straf gedragen.

Durf jij deze waarheid te geloven?

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu