Opwekking 617 - Een machtig Maker

 

Een machtig Maker
Formeerde mij hart.
Hij nam voor de tijd begon
Mijn leven in zijn hand.

 


Hij kent mijn naam,
Hij weet zelfs wat ik denk.
Hij ziet mijn stil verdriet
En hoort mij als ik roep.

Ik heb een Vader,
Hij noemt mij Zijn kind.
Hij laat mij nooit alleen,
Waarheen ik ook zal gaan.

Hij kent mijn naam,
Hij weet zelfs wat ik denk.
Hij ziet mijn stil verdriet
En hoort mij als ik roep.

Hij kent je naam,
Hij weet zelfs wat je denkt
Hij ziet jouw stil verdriet
En luistert als je roept,
En luistert als je roept.

 

 

Er is er maar Eén die jou echt kent! Niet alleen hoe jij je gedraagd, maar Iemand die precies weet op welke manier er bij jou wat is aangesloten. Je lichaam, je ziel en je hart, God kent ze alle drie! Hij weet bij elk mens precies hoe het in elkaar zit, hoe uniek iedereen ook is.

 

 

En tussen al die miljarden mensen, kent God jou bij je naam. Je bent niet een nummer, je bent een kind van Hem. Je bent niet één van de velen, maar je bent Zijn unieke kind. Vanuit de schepping ben je dat en alleen al vanuit de schepping wilde Hij ons niet kwijt. Je kunt zeggen dat je pas een kind van de Vader bent op het moment dat je in Jezus gelooft. Dat is natuurlijk in zekere zin wel zo. Toch valt het op dat als Adam heeft gezondigd, God hem opzoekt en hem bij zijn naam roept.

 

 

En dat doet God niet om er een einde aan te maken, maar om opnieuw te beginnen. Ik weet niet hoe jouw leven eruit ziet, misschien is er wel heel, heel veel gebeurd, kun je niet meer van jezelf houden, durf je niet meer te geloven dat God het met je ziet zitten en schreeuwt de duivel er nog een heleboel bij. Weet dan dit: God kent je, Hij kent je verdriet, Hij kent je pijn, Hij kent je mislukkingen en Hij geeft jou niet op!

 

 

Je roepen, je fluisteren, je denken, je spreken, Hij hoort en verstaat het en Hij reageert op jou. En vandaag zegt Hij tegen jou: Alles wat je hebt gezegd, heb Ik gehoord en Ik zal je helpen, met alles! Zelfs als je leven met Mij moeilijk vindt!

 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom