Opwekking 616 - Houd mij dicht bij U

 

Houd mij dicht bij U.
Laat me nooit meer gaan.
Voor u leg ik mij leven neer. 
Verlangend naar u vriendschap Heer.


U alleen begrijpt
Wat ik nodig heb.
U liefde die mij warmte geeft.
Als U mij in uw armen neemt

Leid mij naar u hart.
Breng mij terug naar u.

U bent mijn doel.
U bent mijn harts verlangen.
U bent mijn doel.
Houd mij heel dicht bij U.

 

Verlang jij naar vriendschap met God? Vriendschap met God is iets bijzonders. Iets waar we naar mogen verlangen. Wij verlangen niet alleen naar vriendschap met God, maar Hij verlangt ook naar de vriendschap met jou. En die vriendschap met God is geen oppervlakkige vriendschap. Het is een vriendschap dat dieper gaat. In die vriendschap wil God dichtbij je staan en dicht bij jou wandelen, en dat jij dichtbij Hem blijft. En de vriendschap met God is vol liefde. Elke keer als je dreigt af te dwalen, wil Hij je weer naar Hem leiden. Sta jij open voor de vriendschap met God, en mag Hij jou daar ook echt in leiden zodat je dichtbij Hem blijft?
 
Wanneer God je vriend geworden is, wordt Hij ook je doel in je leven. Hij is het waar je naar verlangd. Hij is het doel. En dat is in de eerste plaats belangrijk. Het is belangrijk dat je het Doel in je leven vindt, dat je Jezus vindt in je leven. Maar daarnaast wil Jezus je ook leiden naar je doel hier op aarde.  Wanneer je dichtbij Hem blijft en dus dichtbij het doel blijft, zul je ook tot je doel komen dat God voor ogen heeft. God zal je niet zomaar ergens naar toe leiden. Door je te richten op Jezus, door naar je Doel te blijven kijken, kom je ook tot je doel hier o aarde. En daar wil Jezus je ook heen leiden. En dat kan wanneer je bij Hem blijft en je je laat leiden door Hem. Wanneer je dichtbij God blijft, bij je Doel blijft. Blijf je op het goede pad en kun je zien waar Jezus je heen leidt.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom