Opwekking 612 - In Uw aanwezigheid

 

In Uw aanwezigheid kan ik daar ooit zijn,

want ik ben een mens, zondig en onrein.

Maar U gaf Uw Zoon om in mijn plaats te staan 
en door wat Hij deed mag ik binnengaan.


Refrein:

En ik kom tot U met een open hart.

En ik kom tot U God van mijn verlossing.

En ik kom tot U zoals ik ben.

En ik kom tot U in aanbidding.


U voelt met mij mee,

vreugde en verdriet.

U werd ook verzocht, toch zondigde U niet.

Daarom mag ik nu met vrijmoedigheid

komen tot Uw troon in Uw aanwezigheid.


Refrein:

En ik kom tot U met een open hart.

En ik kom tot U God van mijn verlossing.

En ik kom tot U zoals ik ben.

En ik kom tot U in aanbidding. 
En ik kom tot U in aanbidding. 
En ik kom tot U in aanbidding.

 

Eigenlijk is het heel bijzonder dat we in Gods aanwezigheid kunnen komen. Het was zo onmogelijk voor ons om in Zijn aanwezigheid te komen. Maar Jezus heeft het mogelijk voor ons gemaakt. Hij heeft het mogelijk gemaakt voor onze zonden op zich te nemen en de gedaante van een slaaf aan te nemen. Hij heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt voor ons. Doordat Hij de gedaante van een slaaf heeft aangenomen, door mens te worden zoals wij, weet Hij wat het is om in deze wereld te leven. Hij voelt met je mee. Hij werd verzocht, maar zondigde niet. Hij weet wel hoe het is om verzocht te worden. Hij weet hoe het is als je bij je zwakheden gepakt wordt.

 

In Hebreeën 4 staat dat Hij geen God is die geen medelijden heeft met onze zwakheden. En dat wij nu met vrijmoedigheid mogen naderen voor Zijn troon, we mogen komen in Zijn aanwezigheid. Met vrijmoedigheid. Misschien is dat laatste soms nog moeilijk. Met vrijmoedigheid komen. Maar Hij is geen God die geen medelijden met ons heeft, Hij heeft ervaren wat het is om verzocht te worden. En daarom mogen we met vrijmoedigheid naar Hem toe komen. We mogen in Zijn aanwezigheid zijn. En dan hoef je niet perse iets te zeggen, maar gewoon in Zijn aanwezigheid zijn is al voldoende.  

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom