Opwekking 608 - Waai met Uw Geest, Heer

 

Waai met uw Geest, Heer, op dit moment.
Toon in ons midden, hoe machtig U bent.
Vol van verlangen roepen wij uit:


Refrein:
Waai met uw Geest, Heer.
Wij roepen U aan,
verheerlijk uw naam,
machtig God.

Raak met uw Geest aan wie U verwacht.
Schenk hen die lijden genade en kracht.
Al onze hoop, Heer, is op U gericht.

(Refrein)

Machtig God.

Stort toch uw Geest uit op al wat leeft.
Dat heel de schepping uw naam glorie geeft.
Vol van verwachting roepen wij uit:

(Refrein)

(m) Machtig God,
(v) wij verhogen uw naam.
(m) Machtig God,
(v) wij verhogen uw naam.
(m) Machtig God,
(v) wij verhogen U.
(allen) Machtig God.

 

Gods Geest is bijzonder, machtig en krachtig. Wanneer Gods Geest gaat waaien, gaan er dingen gebeuren, gaan er dingen veranderen. Gods Geest kan ‘stil’ in ons hart waaien en met ons aan de slag gaan, maar Gods Geest kan ook hard waaien. Dit lezen we ook in Handelingen 2. In Handelingen 2 waait Gods Geest als een geweldige windvlaag en vervulde het huis. Probeer je eens voor te stellen hoe dat geweest heeft moeten zijn. Gods Geest waaide letterlijk door het huis heen. Gods Geest kwam over kwam en vervulde.

Dat gebeurde toen, maar ook nu nog steeds is Gods Geest er. En mogen we Gods Geest verwachten. We mogen ons steeds weer laten vullen door de Heiige Geest. We mogen het ook echt ontvangen. In Johannes 20:22 staat dat Jezus zegt: ‘Ontvang de Heilige Geest’. En wanneer je verwacht en je openstelt voor de Heilige Geest, zal Hij zeker komen. De Heilige Geest wil ons altijd vullen, daar mogen we op vertrouwen. Het werk van de Heilige Geest laat ons ook zien hoe machtig Hij is.
 
Wil jij je laten vullen met de Heilige Geest? Dat betekent niet dat alles dan vanzelf gaat. Het kan zijn dat je leven compleet veranderd. Daar waarde Geest gaat waaien, gaan er dingen veranderen. Sta je er voor open? Het zal je een leven vol van de Geest ‘opleveren’. Een leven vol uitdaging en passie.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom