Opwekking 605 - Geef ons een lofgewaad, Heer

Geef ons een lofgewaad, Heer

in plaats van neerslachtigheid.

Giet uw vreugdolie nu uit over ons.

 

Geeft ons een lofgewaad, Heer

in plaats van neerslachtigheid.

Uw vreugde is onze kracht,

is onze kracht.

Giet uw levend water uit

op ons dorstig land.

Geef wie afgemat is kracht

om te dansen.

 

Wij verlangen zo naar U.

Heer, wij wachten...

op de kracht van uw Geest

en wij prijzen uw naam.

 

Geef on een lofgewaad, Heer...

 

Halleluja, zing halleluja,

Heer, wij aanbidden

en prijzen uw naam.

Halleluja, zing halleluja,

ja, Heer, wij trekken

ons lofgewaad aan.

 

Wat overheerst er in je leven? Alles wat beter kan, alles wat misgaat? Of is de vreugde van de Heer je kracht? Ben je bezig met je zonden en wat er telkens misgaat, of leef je zo krachtig uit de vergeving dat je vreugde hebt vanwege wat Jezus voor je heeft gedaan?

 

Ik kom heel veel christenen tegen die niet verder komen dan dat ze een geredde zondaar zijn. De waarheid is dat je door het bloed van Jezus een heilige bent die nog zondigt.

 

Jesaja 63 is een hoofdstuk in de Bijbel waar Jesaja oproept om je rouwkleed in te leveren. En het gebed is dat God ons bekleed met de klederen van het heil. En daarmee zegt hij wel heel wat. Dat betekent dat God je kleren die vuil zijn van de zonde uittrekt en je nieuwe kleren heeft. Hij geeft je een lofgewaad. 

 

Dat is niet wat je straks zult krijgen, maar dat heb je nu al gekregen en daarom zijn wij geroepen om lovend en prijzend en vol van vreugde te leven. En we bidden dat God dit steeds meer in ons zal uitgieten, zodat de kracht van de Geest in ons zal zijn.

 

Het gevolg zal zijn dat ons leven een loflied voor God zal zijn. We zingen halleluja!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom