Opwekking 599 - Kom tot de Vader

 

Nog voordat je bestond,

kende Hij je naam.

Hij zag je elk moment,

en telde elke traan.

Omdat Hij van je hield,

Gaf Hij zijn eigen Zoon.

Hij wacht alleen nog maar

totdat je komt

En wat je nu ook doet,

Zijn liefde blijft bestaan

Ook niets wat jij ooit deed

verandert daar iets aan.

Omdat Hij van je houdt,

gaf Hij zijn eigen Zoon

En nu is alles klaar wanneer jij komt

 

Refrein:

Kom tot de Vader,

Kom zoals je bent

Heel je hart, al je pijn

is bij Hem bekend

de liefde die Hij geeft,

de woorden die Hij spreekt

daarmee is alles klaar wanneer jij komt

 

En wat je nu ook doet

Zijn liefde blijft bestaan

want niets wat jij ooit deed

verandert daar iets aan

Omdat Hij van je houdt

gaf Hij zijn eigen Zoon

en nu is alles klaar wanneer jij komt

 

Refrein 2x

De liefde die hij geeft,

De woorden die hij spreekt.

Hij wacht alleen nog maar

totdat je komt.

 

Dit lied laat mij iets zien van de Vader. Het laat mij iets zien van de liefde en de innerlijke ontferming van de Vader. Dit lied begint met dat Hij je kent en Zijn Zoon voor je gaf omdat Hij van je houdt. En wat daarna komt vind ik zo mooi. Hij wacht alleen nog maar totdat je komt. Hij heeft alles al klaar gemaakt en nu wacht Hij op jou zodat Zijn liefde je kan raken en je terug bent bij de Vader. Want er is geen betere plek dan bij de Vader.

 

Het lied begint met dat God je kent. Dat is echt zo. God kent je. Waar je nu ook bent, wat je ook doet. Hij ziet je en verliest je niet uit het oog. God kent je, Hij kent al je fouten en gebreken. Maar ondanks dat blijft Zijn liefde voor jou bestaan.

 

Bij dit lied kunnen we kijken naar het verhaal uit Lukas 15. Een verhaal dat veel mensen kennen. Het is het verhaal van de verloren zoon. In hoeverre het de verloren zoon is. Want de zoon komt thuis en daarmee is Hij veilig bij de Vader. In Lukas 15:20 zien we dat de zoon terug komt. En wat er dan gebeurt, is denk ik wat Jezus ook doet als wij terugkeren naar Hem. In Lukas 15:20 staat: Hij werd met innerlijke ontferming bewogen. Er gebeurd iets bij de Vader. Zijn liefde voor Zijn zoon heeft hem nooit verlaten. Altijd was die liefde er. Er gebeuren in dit verhaal veel mooie dingen. De zoon komt met een schuldbelijdenis. Wat wij lezen in het verhaal si dat de Vader daar bijna niet op reageert. De Vader begint het feest te regelen.

 

Wanneer wij naar Jezus komen, ziet Jezus jou in vreugde en Hij begint dan het feest te regelen. Want jij bent thuisgekomen.

Dit verhaal laat ons ook iets van vertrouwen zien. De zoon weet dat hij fout is geweest, en toch weet hij dat hij welkom is bij de vader. Zo mogen wij ons ook welkom weten bij de Vader. We mogen weten dat we altijd terug mogen komen. Net als deze zoon.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom