Opwekking 201 - Wij danken U, Heer God almachtig

 

Wij danken U, Heer God almachtig,

die was en is en komen zal.

Dat Gij uw grote macht hebt opgenomen

en uw koningschap hebt aanvaard.

Het koninkrijk van deze wereld

wordt het koninkrijk van Jezus Christus

en Hij zal Koning zijn

voor eeuwig en eeuwig.

 

Wat is het heerlijk om te weten dat God almachtig is. En die almacht van God zit niet alleen in het feit dat Hem niets uit de hand loopt, maar Zijn almacht zit ook in het feit dat Hij altijd Dezelfde is geweest.

 

Almacht van God stopt nooit, het is er altijd al geweest, wat er ook gebeurde in de wereld, nooit is God machteloos geweest en nooit zal Hij machteloos zijn!

 

En Jezus heeft het Koninkrijk ontvangen en aanvaard. Nu is de duivel nog de overste van deze wereld, maar straks, als Jezus terugkomt, eist Hij de hele wereld op als Zijn Koninkrijk. Wij hebben de heerschappij aan satan gegeven, maar Jezus heeft de heerschappij teruggewonnen en Hij zal straks volmaakt regeren.

 

Jezus is straks Koning voor eeuwig, ook op deze aarde. Nu gebeuren er nog dingen die niet zijn zoals het de bedoeling is, maar straks zal ook dat overwonnen zijn. Wij danken daarom God, omdat Hij almachtig is. Zelfs als het nu nog niet volmaakt is, is God wel volmaakt en almachtig.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom