Opwekking 598 - Machtige Heer, grote Verlosser

 

Machtige Heer, grote Verlosser,

iedere dag kneden Uw handen

mijn leven als klei.

Zo vormt U mij naar Uw plan.

U roept mij zacht in Uw nabijhand;

daar vind ik kracht,

Uw Geest omgeeft mij.

Leer mij, O Heer,

hoe ik steeds meer leef als U.

 

U riep mij om voor U te leven,

aan U alleen wil ik mij geven.

Trek mij, o Heer,

dichter naar U toe.

 

Refrein:

Neem mij, kneed mij,

vorm mij, vul mij:

ik leg mijn leven in Uw sterke hand.

Roep mij, zend mij,

leid mij, wandel naast mij:

ik leg mijn leven in Uw sterke hand.

 

U roept mij zacht...

 

U riep mij...

 

(Refrein 2x)

 

Iedere dag kneden Uw handen mijn leven als klei. Zo vormt U mij naar Uw plan. Om tot je doel te komen in je leven, om daar te komen waar God je bedacht heeft en een taak voor jou heeft, kneed Hij je leven zoals klei. Dat doet Hij niet zomaar. God stoomt je als het ware klaar voor dat waarvoor jij bedoeld bent. Daarvoor is er soms verandering nodig. We hoeven niet bang te zijn dat we op een plaats komen waar we het niet aankunnen. Want God kneedt ons helemaal in vorm zodat we er klaar voor zijn. Jesaja 8 zegt: U bent onze Vader en onze Potenbakker. Wij zijn allen het werk van Uw handen. Dat is iets waar we op mogen vertrouwen. Door ons leven in de hand van God te leggen, kan Hij ons kneden naar Zijn wil, kan Hij ons vullen met dat wat nodig is. En wanneer wij vervuld en gekneed zijn kunnen we gezonden worden om Zijn wil te doen. Om daar te zijn waar we voor bedoeld zijn. Dat kan dichtbij, maar ook ver weg.

 

God vormt ons naar Zijn wil. En dat niet alleen. Hij wil ons ook dichtbij hebben. Iedere dag weer mogen we dichtbij Hem komen om naar Hem te luisteren en om kracht te ontvangen van Hem. In het plan van God voor jou mag je Hem steeds beter leren kennen en dichtbij komen. Om te kluisteren wat Hij te zeggen heeft voor jou, om dichtbij Hem te leven. Want als w dichtbij Hem leven kunnen we de weg volgen dat Hij voor jou bedacht heeft. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom