Opwekking 596 - Uw liefde, stralen als de zon

 

Uw liefde, stralen als de zon,

sterker dan de wind,

zuiver als een bron,

waar ik verfrissing vind.

Oh ik ontvang Uw liefde

Genadig droeg U elka last,

mijn zonde en mijn pijn,

Nu heelt mijn hart

en mag ik bij U zijn.

Oh, ik ontvang uw liefde.

 

Refrein:

Doordrenk mij Heer, o schenk mij meer

van Uw liefde in mijn dorstig hart.

Doorstroom mij, ik dorst naar u;

doordrenk mij Heer.

 

Ik kom en leg nu elke last

dankbaar voor U neer.

Ik geef U heel mijn hart

en voel Uw vrede weer.

Oh ik ontvang Uw liefde

 

Dit lied gaat over Gods liefde. Gods liefde is heerlijk, het is een onvoorwaardelijke liefde. Een liefde dat straalt als de zon en sterker is dan de wind. Maar het is ook een liefde die als zuiver water is. Dat als op moment dat het dor en droog in ons leven is, dat Gods liefde zo zuiver is dat het echt verfrissing geeft. Gods liefde kun je zien als een waterval. Een waterval dat stroomt door jou heen. Op het moment dat je Gods liefde niet kent en je leert het kennen, is het een waterval dat blijft stromen en nooit meer op houdt. Zoals dit lied zegt: Doordrenk mij Heer van Uw liefde. En dat is het precies. Gods liefde is geen druppeltje, het is overvloedig en Hij wil het elke keer weer aan je geven. En op het moment dat jij Gods liefde krijgt, kun je ook Zijn liefde uit gaan delen.

 

Het is een liefde waar we steeds op mogen hopen. En deze hoop zal niet beschaamd worden zegt Romeinen 5:5. Wat de liefde van God is door de Heilige Geest uitgestort. En daarom kunnen wij er zeker van zijn dat die liefde ons elke keer weer zal vullen. Je hebt het ontvangen van de Heilige Geest en daarom kun je het ook weer uit gaan delen!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom