Opwekking 196 - Zing een lied tot de Heer

 

Zing een lied tot de Heer,
door zijn Geest en vanuit zijn Woord.
Zing tot Hem en wees blij,
onze God is een sterke Koning.
Roep met luid gejuich tot de Heer.
Jouw lof offer brengt Hem eer.
Almachtig God is Hij,
die maakt volkomen vrij.
Vertrouw dan op zijn kracht,
Hij, die je leven bracht.
Hef op je hoofd tot Hem
en prijs Hem met je stem.
Kom, zing je vreugdelied voor onze God.


‘Zing een lied tot de Heer door Zijn Geest en vanuit Zijn Woord’. Ik vind dat een mooie zin. Vaak zingen wij liedjes dat al geschreven is. En dat is geweldig. Die liederen zijn prachtig om te zingen en kunnen recht uit ons eigen hart komen. Ze kunnen ons ondersteunen. Maar wat ik soms mis is het zingen vanuit Gods Geest. Gewoon gaan zingen wat de Geest je ingeeft. Een lied waarin je benoemd wat God voor je betekend, waarin je benoemd wie God is en waarin je Hem de lof en de eer brengt. Een lied da helemaal van jou voor God is.
 
Maar hoe je ook zingt, een ding is belangrijk dat voor op staat. En dat is dat God de eer krijgt. Jouw lof offer brengt Hem eer. Jouw lof offer doet er echt toe. Jouw lof offer is als eer voor God. Hoe je het ook brengt, als de eer maar voor God is.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom