Opwekking 193 - Toon ons Uw macht, o God

 

Toon ons uw macht, o God,
laat ons weer zien
wat U deed eeuwen her.

 
Toon ons uw macht, o God,
laat ons weer zien
wat U deed eeuwen her, o Heer!
De strijdwagens van God
zijn tweemaal tienduizend,
en duizenden maal duizenden.
 
De strijdwagens van God
zijn tweemaal tienduizend,
en duizenden maal duizenden.
 
Sta op, o God, en spreek uw Woord,
doe al uw tegenstanders vluchten.
't Krijgsgeschreeuw wordt al gehoord,
gejuich van dappere soldaten.

 
Soms hebben we dit lied nodig. Soms hebben we even nodig dat God je laat zien wat Zijn macht is. In omstandigheden vol met onrecht, maar ook midden in de geestelijke strijd. Als de overwinning verder weg lijkt te zijn dan ooit, juist op die momenten hebben we nodig dat God ons Zijn macht laat zien.
 
Niets in deze wereld, zichtbaar of onzichtbaar, is er waar God geen macht over heeft. God heeft alle macht! God werkt en bouwt aan Zijn Koninkrijk en Zijn overwinning staat vast. De strijdwagens van God zijn zoveel meer dan elke macht en kracht van de vijand. Achter het hele zichtbare wereldgebeuren gaat een geestelijke strijd schuil en vandaag vragen we aan God of Hij Zijn macht aan ons wil laten zien. Dat Hij op staat en laat zien dat Hij de controle heeft. En als jij momenten hebt dat je hier aan twijfelt, proclameer dan dit lied.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom