Opwekking 591 - Ik zie de Heer gezeten op de troon

 

Ik zie de Heer

gezeten op de troon, verheven

en de zoom van zijn kleed,

vult de tempel met glorie

Heel de aard is vervuld (3x) met zijn glorie.

 

Heilig, heilig, heilig, heilig

ja heilig is de Heer.

Heilig, heilig, heilig, heilig,

ja heilig is de Heer

 

laatste keer:

heilig, heilig is de Heer

 

Wat zou je zien als je de HEER zou zien zitten op Zijn troon? Als je het netjes theologisch zou zeggen dan moet je zeggen: Dan zie je niets, want God is een Geest. Toch best wel bijzonder dat Jesaja een beeld had van de troon van God en dat we in de Bijbel regelmatig beelden van God tegenkomen en ook beelden rondom de troon van God.

 

Je begrijpt dat die beelden visioenen zijn, het is niet de bedoeling om God te beschrijven hoe Hij eruit ziet. Maar het gaat om de heerlijkheid in de troonzaal van God. De grootsheid hiervan is belangrijk, dat maakt dat we Hem toezingen met ‘heilig, heilig, heilig’. Het zorgt ervoor dat Hij alle glorie zal krijgen! En uiteindelijk zal deze glorie de hele aarde gaan vervullen als we God straks echt ontmoeten in Zijn glorie. Nu dus al vast oefenen, voor dat wat straks volmaakt zal komen.

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom