Opwekking 591 - Ik zie de Heer gezeten op de troon

 

Ik zie de Heer

gezeten op de troon, verheven

en de zoom van zijn kleed,

vult de tempel met glorie

Heel de aard is vervuld (3x) met zijn glorie.

 

Heilig, heilig, heilig, heilig

ja heilig is de Heer.

Heilig, heilig, heilig, heilig,

ja heilig is de Heer

 

laatste keer:

heilig, heilig is de Heer

 

Wat zou je zien als je de HEER zou zien zitten op Zijn troon? Als je het netjes theologisch zou zeggen dan moet je zeggen: Dan zie je niets, want God is een Geest. Toch best wel bijzonder dat Jesaja een beeld had van de troon van God en dat we in de Bijbel regelmatig beelden van God tegenkomen en ook beelden rondom de troon van God.

 

Je begrijpt dat die beelden visioenen zijn, het is niet de bedoeling om God te beschrijven hoe Hij eruit ziet. Maar het gaat om de heerlijkheid in de troonzaal van God. De grootsheid hiervan is belangrijk, dat maakt dat we Hem toezingen met ‘heilig, heilig, heilig’. Het zorgt ervoor dat Hij alle glorie zal krijgen! En uiteindelijk zal deze glorie de hele aarde gaan vervullen als we God straks echt ontmoeten in Zijn glorie. Nu dus al vast oefenen, voor dat wat straks volmaakt zal komen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom