Opwekking 190 - Waarlijk, mijn ziel

 

Waarlijk, mijn ziel
keert zich stil tot God,
van Hem is mijn heil.
Hij is mijn Rots, mijn Burcht,
ik zal niet wankelen.
 

Waarlijk, mijn ziel
keert zich stil tot God.
Ik verwacht het van Hem,
mijn schuilplaats is in mijn God.
Ik heb U lief, mijn Redder,
en ik vertrouw op U.
Mijn handen hef ik naar het heiligdom,
zo prijs ik U, mijn leven lang.
 
Waarlijk, mijn ziel
keert zich stil tot God,
op Hem rust mijn heil,
mijn schuilplaats is in mijn Heer.

 
Wij kunnen in het dagelijks leven heel druk en bezig zijn. Druk met ons werk, druk met onze studie, met ons gezin en vul het maar voor jezelf in. Soms lijkt het of alles vanzelf gaat en soms lijkt het alsof het kuist niet vanzelf gaat. Ik denk dat het heel belangrijk is om elke dag stil te staan bij God. Om even de rust en de tijd te nemen om naar God te gaan, met Hem ons leven te bespreken en het van Hem te verwachten. We kunnen soms zo druk zijn met van alles en nog wat dat we misschien soms vergeten het van Hem te verwachten. God is onze Rots en Burcht zodat we niet wankelen en daarmee mogen we het ook van Hem verwachten. Dat betekent niet dat we niets meer hoeven te doen, we hebben namelijk ook onze eigen verantwoordelijkheid. Maar we mogen wel vertrouwen op God. Hij zal ons niet laten om vallen.
 
Neem vandaag eens de tijd om in alle rust naar God toe te keren. Om even alle drukte buiten je te laten en tijd te nemen met God. Verwacht het in je leven ook echt van God. Ik denk dat we veel te vaak zelf oplossingen aan het bedenken zijn – wat ook goed is - maar dat we het te weinig van God verwachten. We mogen het van God verwachten want Hij is onze Rots en Schuilplaats.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom