Opwekking 589 - Ik wil juichen voor U, mijn Heer

 

Ik wil juichen voor U, mijn Heer
met blijdschap in mijn hart.
Ik wil jubelen voor U Heer
mijn hart is vol ontzag
Ik erken: U, Heer, bent God
en ik behoor U toe.
Mijn aanbidding is slechts voor U
wat ik ook denk of voel.


Refrein:
En ik ga door de poorten met een loflied,
want ik wil U ontmoetem deze dag.
En ik zing U alle lof toe,
'k hef mijn handen naar U op.
Ik prijs Uw naam,
God van de eeuwigheid.

 

Ik wil juichen voor U...
Ik erken: U, Heer bent God...

Want de Heer is goed.
Zijn goedertierenheid
is tot in eeuwigheid, amen!
Ja de heer is goed,
zijn liefde
en zijn trouw
zijn tot in eeuwigheid, amen!
(Refrein)

 

Dit lied komt uit Psalm 100. Psalm 100 is een Psalm dat je aanspoort om voor God de juichen en Hem te dienen. Het is een opdracht dat in Psalm 100 staat. Voor ons is dan de vraag: Wat doen wij met deze opdracht? Juichen wij harder voor de voetbal en is voetbal belangrijker, of juichen wij harder voor God en heeft Hij onze prioriteit?

 

In het aanbidden en loven van God komt ook een stuk erkenning voort. Erkenning dat Hij God is, Hij ons gemaakt heeft en wij Hem toebehoren. In ons loflied mogen we Hem ook echt ontmoeten. Hem ontmoeten in ons lied.

 

Wat is de reden dat we Hem moeten loven? Ik denk dat we Hem loven doordat er een stuk erkenning naar God toe zit. Psalm 100 geeft in het laatste vers een reden waarom we God moeten love. Psalm 100 zegt: Loof de Heer, want Hij is goed, Zijn goedertierenheid duurt voor eeuwig en Zijn trouw van generatie op generatie. God is goed, want Hij zal nooit stoppen met trouw zijn, Hij zal zijn goedheid voor jou nooit stoppen. Dat staat hier in Psalm 100. En dat is ook de reden waarom God zo goed is en we Hem daarom mogen loven en prijzen. Als dank voor Zijn goedheid mogen we dit lied zingen.

 

En soms, soms is God loven en prijzen een offer! Dan kost het je iets, dan kun je eigenlijk helemaal niet juichen vanwege je omstandigheden. Dan ga je pas echt met een lofoffer naar God toe. Dan kost loven je iets, zoals psalm 100 het een lofoffer noemt, maar dan zal God ook Zijn troon op jouw lofprijs zetten.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom