Opwekking 187 - Open mijn ogen

 

Open mijn ogen,

'k wil Jezus, mijn Heer zien.

Open mijn ogen, opdat ik U zien kan.

Open mijn oren, opdat ik uw stem hoor.

Open mijn hart Heer, opdat ik gehoorzaam.

Open mijn ogen, oren en hart zodat ik U gehoorzaam. Dat betekent dus dat als God onze oren, ogen en hart opent dat we dan ook aan de slag moeten met wat wij zien of horen. Dat wij handen en voeten daaraan mogen geven en ons voorbeeld Jezus mogen volgen in wat wij zien en horen. Als wij Jezus zien, dan zien wij iemand die vol genade, liefde en kracht is. Jezus is de persoon waar wij ons aan mogen spiegelen. Aan Hem mogen we ons optrekken en Zijn voorbeeld volgen. Dat gebeurt er als we Jezus gaan zien. Als God nze oren opent dat zullen we Hem ook gaan horen. Dan zullen we de (zachte) stem van Jezus gaan leren verstaan. En ook die stem mogen wij volgen. We mogen luisteren naar wat Hij ons te zeggen heeft en hoe wij daar mee aan de slag mogen gaan.

 

Het belangrijkste is misschien wel dat ons hart open is. Want wat hebben we aan open ogen en ogen als ons hart niet open is. Hoe kan God dan echt tot in ons hart doordingen? Als ons hart open is kunnen we Hem gehoorzaam zijn in wat Hij van ons vraagt. Laten we steeds weer naar Jezus kijken zodat Hij echt ons voorbeeld kan zijn en wij Hem kunnen volgen. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom