Opwekking 586 - Heel de schepping geeft U eer

 

Heel de schepping geeft U eer

buigt zich vol aanbidding neer.

Jezus Christus, Zoon van God,

trouw in eeuwigheid.

Heel de schepping zingt uw lof;

U alleen bent onze God,

onze koning die regeert,

heerser voor altijd!


Refrein:

Hij is Heer en zijn eer

vult de aarde, vult de hemel

en zijn heerlijkheid wordt

wereldwijd geroemd.

Hij is Heer, geef Hem eer

heel de aarde, heel de hemel,

want wij leven

voor de glorie van uw naam,

de glorie van uw naam.


U alleen hebt alle macht,

leer ons leven uit uw kracht.

Blaas uw vuur aan in ons hart,

dat iedereen het ziet en ieder hoort

 

(Refrein)

 

Heilig is de Heer,

de schepping juicht,

de schepping juicht.

 

De schepping juicht, de schepping aanbidt, de schepping geeft Hem eer. Bijzonder is het om te lezen dat de schepping God eer en aanbidding geeft. Dat geeft aan hoe belangrijk het is om God alle eer te geven. De hele schepping geeft God eer. Als je om je hen kijkt kun je het zien. De schepping geeft God eer door het bijzondere dat de schepping heeft: Het leven dat de schepping geeft, de rust, de stilte en de bloei en alles wat bij de schepping hoort. Uiteindelijk wordt door de schepping Hem eer gegeven want door de schepping heen kunnen wij God zien.

 

In hoeverre geven wij God eer? Wij zijn de kroon op de schepping, hebben wij dan niet de taak om God net zoveel of nog veel meer eer te geven dan de schepping? Hebben wij dan niet de taak om Hem alle aanbidding te geven die Hem toekomt? Met de schepping mogen wij juichen voor onze God!

 

Als wij leven vanuit de kracht van God zullen wij veel zien van de kracht van God en zal aanbidding en lofprijzing denk ik onderdeel van je leven worden. God wil ons aanvuren met Zijn passie en liefde zodat het vuur in ons hart weer gaat branden en blijft branden zodat iedereen zal zien en horen wie God is! Geef jij Hem alle eer?

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom