Opwekking 185 - Jezus is de Heer, Koning voor altijd

 

Jezus is de Heer, Koning voor altijd.
Vrede en gerechtigheid
brengt Christus ons weer.
Elke generatie, elke stam of natie
zal zich onderwerpen tot zijn eer.
Want de Vader Zelf
deed Hem opstaan uit de dood
en Hij gaf zijn Zoon alle macht
om te heersen als vorst
van gerechtigheid en kracht.
Onze God heeft zijn Zoon
bevestigd als Heer.

 


Elke generatie zal Jezus eren en zal Hem verhogen, het maakt niet uit hoe oud dat je bent of waar je vandaan komt. Er is maar een God, en die God zal uiteindelijk door iedereen verhoogd worden. Jezus stond op uit de dood en daardoor is aan Hem alle macht gegeven en is Hij Koning geworden over ons. Daardoor zal Jezus uiteindelijk door iedereen verhoogd worden. Ik vind het mooi dat elke generatie, leeftijd, natie of wat dan ook geen enkele rol speelt bij het eren van Jezus. Het maakt niet uit waar we vandaan komen, wie we zijn of wat we doen, we hebben dezelfde God die we samen mogen eren.
 
Door de opstanding van Jezus is er vrede gekomen. Vrede met God, maar ook met de mensen om je heen. We zien lang niet altijd vrede, maar in Jezus mogen we vrede zien en die vrede mgoen we ook uitdragen. Jezus heeft ons vrede en gerechtigheid gebracht. Hij is Heer van vrede en gerechtigheid. Nu zien we misschien nog niet altijd die vrede en gerechtigheid. Maar er komt een dag waarin het zichtbaar gaat worden en ook werkelijkheid over de hele wereld. Tot die dag mogen wij namens Jezus dragers van vrede en gerechtigheid zijn en onze God eren want Hij is Heer!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom