Opwekking 583 - Machtige Heer en God

 

Machtige Heer en God
wat U gedaan hebt, is wonderbaar.
En Heer, om wie U bent,
zingen en juichen wij met elkaar: amen!

 
Refrein:
Alle rijkdom en macht,
alle wijsheid en kracht,
alle lof, alle heerlijkheid.
Alle dank, alle eer
is voor U, onze Heer,
die zit op de troon voor altijd.
 
Machtige Heer en God,
U bent rechtvaardig in wat U doet.
En wij aanbidden U,
want U alleen bent heilig en goed: amen!
 
Alle rijkdom en macht,
alle wijsheid en kracht,
alle lof, alle heerlijkheid.
Alle dank, alle eer is voor U, onze Heer,
die zit op de troon. Amen!
 
(Refrein) laatste keer:
die zit op de troon voor altijd. Amen!

 
We zingen en juichen voor onze Koning. Wat Hij gedaan heeft is zo bijzonder en wonderlijk. Om wie Hij is willen we Hem lofprijzen. We aanbidden Hem omdat God de enige is die heilig en goed is.
 
In dit lied gaat het dat al onze lof voor Hem is. Alle wijsheid, kracht, heerlijkheid, dank en eer, alles is voor Hem. Het is mooi als wij dat zingen, maar wat nog belangrijker is, geven we ook alles wat we kunnen om Hem te aanbidden? Doen we meer dan alleen liedjes zingen? Aanbidding kan natuurlijk op heel veel verschillende manieren. En iedereen heeft een eigen talent waarmee God groot gemaakt kan worden. In hoeverre zetten wij dat in? God is het waard dat wij ons helemaal geven in aanbidding voor Hem. Hij heeft zoveel voor je gedaan. Staat Jezus al op je nummer een?
 
Openbaring 5:11 zegt dat elk schepsel in de hemel en op de aarde, onder de aarden en op zee en alles wat daarin is zegt dat aan Hem alle eer is. Dit laat een stukje zien van ‘alle aanbidding voor God’. Zoveel aanbidding dat alles, maar dan ook echt alles Hem aanbidt. Laten we deze dag God aanbidden en prijzen met alles wat we kunnen geven.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom