Opwekking 183 - U mag ik kennen, o Heer

 

U mag ik kennen o Heer,
bij U mag ik zijn.
Uw dood te gedenken
door het brood en de wijn.
Gemeenschap te hebben
door het bloed van uw Zoon
en dan neer te knielen
voor uw heilige troon.

 


Door God te kennen mag je deelnamen aan het Avondmaal. Je mag stilstaan bij wat Jezus heeft gedaan voor jou. Vaak wordt het gesymboliseerd door brood en wijn. Als je het als gemeente viert is het mooi dat de gemeenteleden deelnemen aan het Avondmaal. Dat je samen deelneemt aan het lichaam van Christus. Avondmaal vieren is iets persoonlijks maar tegelijkertijd is het een vorm van één zijn. We hebben Dezelfde God en aan Hem hebben wij deel. Het is ook iets persoonlijks. Je staat stil bij wat Jezus heeft gedaan voor jou. Je bent vergeven door Zijn bloed, je bent vrij door Zijn dood en nog veel meer. Het is goed Avondmaal te vieren en te danken voor wat Jezus heeft gedaan.
 
Bij de wijn denken we aan het bloed van Jezus dat ons vergeving schenkt. Jezus heeft ons vergeven, en wij mogen ook ons zelf vergeven. Want in Hem zijn wij rein. Als je aan het kruis denkt hoef je niet meer laag te denken van je zelf. Het kruis laat de liefde van Jezus zien. Liefde waarin wij mogen leven. En we denken met het brood aan Zijn lichaam waardoor elk gevolg van de zonde hersteld wordt.
 
Het Avondmaal vieren is iets bijzonders. We mogen dan stil staan bij Jezus en Hem danken. Het is een moment tussen jou en God. En tegelijkertijd kan het een vorm van eenheid zijn.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom