Opwekking 582 - Jezus, alles geef ik U

 


Jezus, alles geef ik U
wat ik ben en heb
en wat ik ooit zal zijn.
 
Al mijn hoop,
mijn plannen en mijn tijd
leg ik in uw hand,
vertrouw ze aan U toe.
 


Door uw wil te doen,
leer ik om vrij te zijn.
 
Jezus, alles geef ik U,
wat ik ben en heb
en wat ik ooit zal zijn
.

 
Durf je dat? Alles te geven aan Jezus, alles wat je hebt en bent? Maar ook je plannen en je tijd? Het kan zomaar gebeuren dat God je plannen verandert, zodat Hij je tijd anders gaat indelen. Het is goed om alles te geven aan Jezus. Dan kan Hij met je plannen en je tijd aan de slag. Natuurlijk kan Hij dat ook als je niet alles aan Hem geeft. Maar in hoeverre sta jij dan dingen toe? In hoeverre sta jij dan open voor God? Tegelijk kan het ook heel spannend zijn om zo alles aan Jezus te geven. Maar Hij zal je nooit iets laten doen wat je niet aan kunt. En Hij is er bij. Hij zal je nooit in de steek laten als je met de plannen en de tijd aan de slag gaat die Hij voor je klaar legt. We mogen onze plannen en tijd echt aan Hem toevertrouwen.
 
Al je plannen, je tijd, wie je bent of wat je ooit zal zijn kan als een last voor je zijn. Je kan er in verstrikt raken als je alles zelf in de hand wilt houden. Het kan als een last op je drukken. Jezus wil je vrij zien. Hij wil dat je een vrij mens bent. Door alles te geven aan Hem kun je dat juk bij Hem neerleggen. Door Zijn wil te doen leer je om vrij te zijn. Jezus wil je vrij maken met alles wat je belast. Galaten 5:1 zegt: Sta dan vast in de vrijheid waarmee Christus ons vrijgemaakt heeft, en laat u niet weer met een juk van slavernij belasten. Door Zijn genade heeft Jezus ons vrijgemaakt en in die vrijheid mogen we staan en uit leven. Laat je daarom ook niet weer met een juk belasten.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom