Opwekking 581 - Ik wil heel dicht bij U zijn

 

Ik wil heel dicht bij U zijn
als een kind bij de vader op schoot.
Ik wil heel dicht bij U zijn;
dat is de plek waar ik hoor.

 
Til mij op, neem mij in uw armen.
Til mij op, houd mij dicht tegen U aan
Til mij op, ik wil U omarmen.
Til mij op en laat mij niet meer gaan.
 
Draag mij door het diepe water,
waar ik zelf niet meer kan staan.
In uw armen ben ik veilig,
wanneer U mij draagt,
als ik niet verder kan gaan.
 
Ik mag heel dicht bij U zijn,
Als een kind bij de vader op schoot.
Ik mag heel dicht bij U zijn;
dat is de plek waar ik hoor
 
En u tilt mij op, neemt mij in uw armen.
En U tilt mij op,
houdt mij dicht tegen U aan.
En U tilt mij op, ik mag U omarmen.
En U tilt mij op
en laat mij niet meer gaan

 
Dichtbij God is de plek waar we willen zijn. Dichtbij God is de plek waar wij veilig zijn. Dichtbij God zijn is een plek van veiligheid, geborgenheid en liefde. Zoals een kind bij de vader op schoot. Bij God hoeven we ons niet groot te houden en ons groot voor te doen. We mogen als kind bij Hem komen en Hij wil ons boven de omstandigheden optillen zodat we samen met Hem door het diepe water gaan. In Zijn armen mogen we door het diepe water gaan.            
 
In Gods armen zijn wij veilig en Hij wil ons dragen als het water te diep wordt. Maar tegelijkertijd moeten we ook de stap zetten om naar God te gaan met onze omstandigheden. Natuurlijk kan God alles en wil Hij je dragen zonder dat je een stap naar Hem toe zet. Maar God wacht ook op jou totdat jij een stap naar Hem zet om opgetild te worden. God staat klaar om met je verder te gaan het diepe water door.

In Psalm 63:9 staat dat we door Zijn liefde en genade opgetild worden. God is een God van liefde en genade en op deze manier wil God ook Zijn liefde en genade laten zien.

 

We mogen dichtbij God komen en daarin ook onze relatie met Hem verdiepen. Dichtbij Hem is de beste plek waar je kunt zijn en gebeuren de mooiste wonderen. Het is een plek waar we echte liefde mogen ervaren zoals we niet kennen. Een plek met Gods tegenwoordigheid.

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom