Opwekking 581 - Ik wil heel dicht bij U zijn

 

Ik wil heel dicht bij U zijn
als een kind bij de vader op schoot.
Ik wil heel dicht bij U zijn;
dat is de plek waar ik hoor.

 
Til mij op, neem mij in uw armen.
Til mij op, houd mij dicht tegen U aan
Til mij op, ik wil U omarmen.
Til mij op en laat mij niet meer gaan.
 
Draag mij door het diepe water,
waar ik zelf niet meer kan staan.
In uw armen ben ik veilig,
wanneer U mij draagt,
als ik niet verder kan gaan.
 
Ik mag heel dicht bij U zijn,
Als een kind bij de vader op schoot.
Ik mag heel dicht bij U zijn;
dat is de plek waar ik hoor
 
En u tilt mij op, neemt mij in uw armen.
En U tilt mij op,
houdt mij dicht tegen U aan.
En U tilt mij op, ik mag U omarmen.
En U tilt mij op
en laat mij niet meer gaan

 
Dichtbij God is de plek waar we willen zijn. Dichtbij God is de plek waar wij veilig zijn. Dichtbij God zijn is een plek van veiligheid, geborgenheid en liefde. Zoals een kind bij de vader op schoot. Bij God hoeven we ons niet groot te houden en ons groot voor te doen. We mogen als kind bij Hem komen en Hij wil ons boven de omstandigheden optillen zodat we samen met Hem door het diepe water gaan. In Zijn armen mogen we door het diepe water gaan.            
 
In Gods armen zijn wij veilig en Hij wil ons dragen als het water te diep wordt. Maar tegelijkertijd moeten we ook de stap zetten om naar God te gaan met onze omstandigheden. Natuurlijk kan God alles en wil Hij je dragen zonder dat je een stap naar Hem toe zet. Maar God wacht ook op jou totdat jij een stap naar Hem zet om opgetild te worden. God staat klaar om met je verder te gaan het diepe water door.

In Psalm 63:9 staat dat we door Zijn liefde en genade opgetild worden. God is een God van liefde en genade en op deze manier wil God ook Zijn liefde en genade laten zien.

 

We mogen dichtbij God komen en daarin ook onze relatie met Hem verdiepen. Dichtbij Hem is de beste plek waar je kunt zijn en gebeuren de mooiste wonderen. Het is een plek waar we echte liefde mogen ervaren zoals we niet kennen. Een plek met Gods tegenwoordigheid.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom