Opwekking 180 - Bron van licht en leven

 

Bron van licht en leven,
wij aanbidden U.
Onze God voor eeuwig.
Heer, wij danken U.
 


Refrein:
Laat de zon van uw gerechtigheid
opgaan over ons leven;
en wij zien U in uw heerlijkheid,
halleluja.
 
U bent onze Vader,
wij aanbidden U.
U geeft ons genade,
Heer, wij eren U.
 
Refrein
 
U bent onze Koning,
wij aanbidden U.
U wilt bij ons wonen,
Heer, wij prijzen U.

 
De titel van dit lied is: ‘Bron van licht en leven.’ We aanbidden de Bron van licht en leven. Het mooie daarvan is dat Jezus het licht en leven is. Jezus is het licht en het leven en daarmee ook de bron. Jezus is een bron dat niet zal stoppen met licht en leven geven. Elke keer mogen we weer naar Hem toe gaan, naar de Bron van licht en leven zodat we elke keer weer bij mogen ‘tanken’ en steeds weer het Licht en Leven blijven zien.
 
‘Laat de zon van Uw gerechtigheid opgaan over ons leven’. God is gerechtigheid. Als we de Bijbel lezen zien we ook steeds dat Jezus niet alleen voor de rijke is gekomen, maar ook voor de armen, voor mensen die het minder hebben of mensen die vernederd zijn. Ook daar is Jezus voor gekomen. Jezus is gerechtigheid. Een mooi gebed om uit te spreken of God over ons wil komen met Zijn gerechtigheid zodat wij andere weer gerechtigheid kunnen aandoen en op die manier iets van God mogen uitdragen.
Als we naar ons zelf kijken zien we ook dat God ene God van gerechtigheid is. Misschien is dat niet helemaal de juiste benaming. God geeft ons recht terwijl wij dat niet verdienen. Dit lied zegt ook: ‘Hij is onze Vader en heeft ons genade gegeven.’ God is zoveel meer dan rechtvaardig. Hij gaat veel dieper.
 
Jezus, U bent onze Koning en wij aanbidden U, Heer wij prijzen U dat U bij ons wilt komen wonen!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom