Opwekking 578 - U redde mij en riep mijn naam

 

U redde mij en riep mijn naam
gaf mij weer hoop, een nieuw bestaan,
bekleed met uw gerechtigheid;
0, Jezus. U redde mij.
 


Met U verzoend, werd ik weer rein,
U nam mijn schuld en droeg mijn pijn
Nu ben ik vrij, volmaakt in U;
0, Jezus. U redde mij.
 
Voor U mij maakte, had U mij lief,
Heer en werd ik door U gekend.
Ik ben geschapen
naar uw evenbeeld, o Heer.
 
En U zocht mij en U kocht mij,
U vergoot uw bloed voor mij.
Een nieuwe schepping
naar uw evenbeeld, o Heer;
U redde mij, U redde mij.


Als het over jouw bestaan gaat, waarin Jezus geen rol zou spelen, dan was je bestaan een hopeloos bestaan. Een bestaan waarin geen toekomst en geen hoop was. Een leven dat onrein en onheilig was voor God. Een leven ook waar geen toekomst voor was. Dat was hoe het was toen je geboren werd.


Het eerste wonder is dan al dat Jezus je al kende voor je geboren werd. God had je al lief voordat Hij je maakte, ondanks dat Hij wist dat het hopeloos zou zijn met je leven. In het beste geval zou jij je best doen om zo goed mogelijk te leven. En wat deed God? Hij zocht je op en Hij koos er voor om je te redden.

 

Jezus kwam om jou een nieuw bestaan te geven, om jou helemaal vrij te maken. Hij nam alles van je over dat scheiding maakte tussen jou en God. En jij was naar Gods evenbeeld geschapen, maar dat beeld is kapot gevallen door de zonde, maar door Jezus’ werk voor jou, hersteld God van dag tot dag Zijn beeld in jou! Hoe gaaf is dit? Gods genade is onbevattelijk en voor vandaag wil ik je vragen om tijd te nemen om je te verwonderen over wat Jezus voor jou deed.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom