Opwekking 177 - Bedenk al wat waar is, al wat waardig

 

Bedenk al wat waar is, al wat waardig,
al wat rechtvaardig is.
Bedenk al die dingen,
wat waar is, bedenk dat.
Bedenk al wat rein is, al wat bemin'lijk,
al wat welluidend is.
Bedenk al wat deugd heet,
wat lof verdient, bedenk dat.
Bedenk al die dingen,
wat waar is, bedenk dat.

 
Dit lied komt uit Filippenzen 4:8. Paulus noemt verschillende deugden op en hij roept de Filippenzen op om daar over na te denken en daarop gericht te zijn. Paulus zegt hiermee dat de Filippenzen, die bij Christus horen, op een deugdzame levenswandel gericht moeten zijn. Dat wat hij opnoemt zijn dus belangrijke elementen in het leven om over na te denken en er goed mee om te gaan. Dan staat er ook nog in dit lied en in Filippenzen 4:8 ‘Bedenk al wat deugd heet’. Dat kunnen we vertalen in wat ook maar lovenswaardig is, wat ook maar goed is. Denk bij alles wat je doet ook na. Zodat je goed kunt handelen.
 
Maar ook wat lof verdiend moet je bedenken, oftewel: Er over nadenken. En daarmee bedoeld Paulus niet de lof zelf, maar dingen die lovenswaardig zijn. Het gaat om de juiste gerichtheid en het juiste handelen. Wat is voor jou lovenswaardig? Wat is voor jou belangrijk? Hoe ga jij daarmee om?  Staat Jezus op die plaats of staat er wat anders op die plaats? Denk daar eens over na.
 
Dit lied is een oproep op na te denken, na te denken bij wat je doet en er op gericht te zijn het juiste te doen. Bedenk daarbij dat Jezus ons voorbeeld is. Hij deed het juiste. Laten we steeds weer naar Hem kijken.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom