Opwekking 176 - U bent mijn schuilplaats, Heer

 

U bent mijn schuilplaats Heer,
U vult mijn hart steeds weer
met een verlossingslied.
Telkens als ik angstig ben,
steun ik op U.
Ik vertrouw op U.
Als ik zwak ben, ben ik sterk
in de kracht van mijn Heer.

 
Dit lied laat een stukje van Jezus zien. Het laat zien wie Jezus is als je een schuilplaats nodig hebt, het laat zien wie Jezus is als je angstig bent. God wil als een schuilplaats voor je zijn op de momenten dat je angstig bent, op de momenten dat je vastzit. Niet alleen dan wil Hij een schuilplaats voor je zijn, je mag elke dag weer bij Hem schuilen. Je mag je veilig weten bij Hem. Je mag op Hem vertrouwen en Zijn kracht ontvangen.
 
Psalm 62:7 zegt: ‘ Mijn veilige vesting, ik zal niet wankelen’. God is een veilige en stabiele plaats om te zijn. Bij Hem zal je niet wankelen. Op de momenten dat je denkt om te vallen mag je naar God gaan en dan mogen we op Hem vertrouwen.
En op de momenten dat wij zwak zijn, dan wil Hij ons sterk maken. Dan zijn wij sterk door Hem omdat we in de kracht van Hem mogen gaan staan.
 
Maar laat God ook echt je toevlucht zijn. Elke dag weer. Ook op momenten dat je niet wankelt of het moeilijk hebt zodat het op die momenten makkelijker kan zijn om naar Hem toe te gaan.
Laat Hem ook elke dag je hart weer vullen met Zijn verlossing zodat je niet bang hoeft te zijn.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom