Opwekking 172 - Heer, ik verheug m' in U en ik juich

 

Heer, ik verheug m' in U en ik juich,

ik verhef uw liefde boven de wijn.

Trek mij met U mee

en laten wij ons spoeden.

Heer, ik verheug m' in U en ik juich.

Waar verheug jij je in? Of: wat is de bron van je vreugde? Dit lied gaat over het verheugen in God. Als God de bron van je vreugde is. Als Hij altijd de basis van je vreugde is, dan heb je een vreugde die nooit meer ophoudt.

 

Maar wat geeft nu die vreugde. In dit lied gaat het om de liefde van God. Hooglied 1:4 spreekt daar ook over. Hooglied zegt: ‘Uw liefde is beter dan wijn, laten wij Uw liefde meer herinneringen dan de wijn’. Uiteindelijk is het Gods liefde die deze vreugde geeft. Gods liefde geeft zoveel meer vreugde dan dat wijn dat kan geven. Verkies daarom Gods liefde altijd boven de wijn. Want Gods liefde geeft meer vreugde dan dat wijn dat kan geven. Wijn is hier misschien beeldspraak. Wijn kan je veel vreugde geven voor een moment, maar Gods liefde geeft je vreugde voor altijd.

 

Laat God je altijd met zich mee trekken, ga altijd achter God aan, waar God is, daar is ook vreugde want God is vreugde.

God is vreugde, Hij geeft vreugde. Maar neem dat wel aan. Verheug je je ook echt in Hem, laat Hij ook echt de bron van je vreugde zijn.

Ook wanneer je geen vreugde ervaart, is het belangrijk om je niet je bron van vreugde ergens anders te zoeken. Want Jezus wil jou eeuwige vreugde geven. 

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom