Opwekking 172 - Heer, ik verheug m' in U en ik juich

 

Heer, ik verheug m' in U en ik juich,

ik verhef uw liefde boven de wijn.

Trek mij met U mee

en laten wij ons spoeden.

Heer, ik verheug m' in U en ik juich.

Waar verheug jij je in? Of: wat is de bron van je vreugde? Dit lied gaat over het verheugen in God. Als God de bron van je vreugde is. Als Hij altijd de basis van je vreugde is, dan heb je een vreugde die nooit meer ophoudt.

 

Maar wat geeft nu die vreugde. In dit lied gaat het om de liefde van God. Hooglied 1:4 spreekt daar ook over. Hooglied zegt: ‘Uw liefde is beter dan wijn, laten wij Uw liefde meer herinneringen dan de wijn’. Uiteindelijk is het Gods liefde die deze vreugde geeft. Gods liefde geeft zoveel meer vreugde dan dat wijn dat kan geven. Verkies daarom Gods liefde altijd boven de wijn. Want Gods liefde geeft meer vreugde dan dat wijn dat kan geven. Wijn is hier misschien beeldspraak. Wijn kan je veel vreugde geven voor een moment, maar Gods liefde geeft je vreugde voor altijd.

 

Laat God je altijd met zich mee trekken, ga altijd achter God aan, waar God is, daar is ook vreugde want God is vreugde.

God is vreugde, Hij geeft vreugde. Maar neem dat wel aan. Verheug je je ook echt in Hem, laat Hij ook echt de bron van je vreugde zijn.

Ook wanneer je geen vreugde ervaart, is het belangrijk om je niet je bron van vreugde ergens anders te zoeken. Want Jezus wil jou eeuwige vreugde geven. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom