Opwekking 171 - Door mijn God, zal 'k strijdend voorwaarts gaan

 

Door mijn God zal 'k strijdend

voorwaarts gaan.

Het is Hij, die onze vijand zal verslaan.

Ja, 'k zing en prijs; Hij overwon.

Christus heerst!

Gods overwinning werd een feit,

zijn volk bevrijdde Hij.

Zijn woord werd heerlijk werkelijkheid

de wereld hoort en ziet het: door...

Er is overwonnen! Jezus is Overwinnaar, voor eens en voor altijd! Gods overwinning is ons gegeven in Jezus Christus. Jezus is onze bevrijder van elke geestelijk onderdrukking. Jezus heeft zelfs de overwinning over de hele wereld, over de totale legermacht van de vijand, over elke gebrokenheid en ziekte en over elke zonde en zondemacht al gehaald. Niet dat dit altijd zichtbaar is, maar wel dat dit geestelijk al een feit is. Toen Jezus, na Zijn lijden en sterven opstond was er geen vijand meer die niet overwonnen was.

 

En omdat dit zo is, kunnen wij strijdend voorwaarts gaan. Eigenlijk moet je zeggen: Door de overwinning van Jezus moeten wij strijdend voorwaarts gaan! Het kan toch niet anders, dan dat al wij in de overwinning delen, dat wij niet gaan staan in geloof en in vertrouwen? Als de Grote Generaal heeft overwonnen, zouden wij als soldaten dan in de strijd afhaken?

 

Jezus zegt niet voor niets dat wij de totale macht hebben gekregen over de legermacht van de vijand. Laten wij die autoriteit in de Naam van Jezus dan ook daadwerkelijk gebruiken.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom