Opwekking 569 - Over al wat leeft, bent U de hoogste Heer

 

Over al wat leeft, bent U de hoogste Heer,
als de zon opkomt elke morgen weer.
Daarom vraag ik U, Heer van zee en land:
neem ook mijn leven in uw hand.
 
Refrein:
Regeer in mij met al uw kracht
in mijn mooiste droom,
in mijn zwartste nacht.
Er is één ding dat ik U vraag:
o Heer, regeer in mij vandaag.
 
Laat alles wat ik zeg en alles wat ik denk
als een spiegel zijn van wie U in mij bent.
U bent zoveel meer dan ik verlangen kan:
Heer, neem mijn leven in uw hand
.

 
Over alles wat leeft is God de hoogste Heer. Hij heeft de bloemen, zee, dieren en de mensen gemaakt. Als we om ons heen kijken en zien wat God gemaakt heeft, dan kunnen we ons klein voelen. Psalm 8 zegt: ‘Als ik zie wat U gemaakt heeft, wie zijn wij dat U naar ons omkijkt.’ Maar God vindt ons zo belangrijk dat Hij ons weinig minder heeft gemaakt dan de engelen (Psalm 8) Hij vindt ons zo belangrijk dat Hij in ons wil regeren, dat Hij ons leven wil leiden. Hij wil je voorgaan in je mooiste droom, maar Hij is er ook in je zwartste nacht. Hij wil in je regeren. Wil jij dat ook?
 
Wij mogen Jezus volgen, we mogen Hem navolgen. We mogen Jezus uitdragen, we mogen een spiegel zijn voor de mensen om ons heen. Als Jezus in jou regeert dan gaan mensen Jezus in jou zien. Dan ben jij de spiegel voor andere mensen.
 
Psalm 8 zegt nog meer. Psalm 8 zegt dat wij heersen over het werk van Zijn handen. God geeft ons de verantwoordelijkheid om met Zijn werk om te gaan. Daarin mogen wij ook een spiegel zijn van wie Hij in ons is. Hoe gaan wij om met het werk dat God gemaakt heeft? Nemen wij de verantwoordelijkheid daarvoor?
 
Laat Jezus in jou regeren met al Zijn kracht dan zal Hij zichtbaar in je worden.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom