Opwekking 565 - Geest van God, blaas op mij

 

Geest van God, blaas op mij,
liefdesadem die bevrijdt.
Geest van God, blaas op mij,
laat het vuur weer vlammen.


Refrein:
Neem mijn hart en mijn ziel,
zodat ik uw genade zie.
Leid mij naar uw heiligdom,
blaas op mij.

 

Woord van God, spreek tot mij,
zacht en stil diep in mijn hart.
Woord van God, spreek tot mij,
troost, genees, herstel mij.

 
De Geest van God is een bijzonder persoon. Hij kan van het een op het ander moment alles op z’n kop zetten. Als Gods Geest op je blaast dan zul je dat gaan merken. De eerste keer dat de uitstorting van de Heilige Geest was, dat was in Handelingen 2. Daar gaat het over het Pinksterfeest. Daar beginnen ze te spreken in andere talen. Dat is ook een van de gaven van de Geest waar wij als kinderen van God ons naar mogen uitstrekken.
 
Gods Geest laat alles weer in vuur en vlam staan. Het steekt je geloof aan, dat een vuur in je zal geven waardoor je niet meer te stoppen ben. In Efeze 5:18 wordt er een soort vergelijking gemaakt van wijn: ‘Wordt niet losbandig van de wijn, maar wordt vervuld met de Geest van God’. Gods Geest kan jou zo aanraken dat Gods Geest het overneemt. Je hoeft het namelijk ook niet van jezelf te verwachten. Soms kun je dat wel eens denken als het over de Heilige Geest gaat; wanneer is het van jou en wanneer van God. Psalm 130: 5 zegt: ‘Ik verwacht de Heere, ik hoop op Zijn Woord.’ Dat betekent dus dat we het van Hem moeten verwachten en dat we het werk van de Heilige Geest niet onder controle hoeven te hebben. We mogen het van Hem verwachten en we mogen vertrouwen op Zijn Woord.
 
Gods Geest is in staat om bijzondere dingen te doen. Kijk maar naar de gaven van de Geest die wij mogen navolgen. Maar Gods Geest geeft ook heling, en herstel en wil Zijn Stem aan je laten horen. Ook daar mogen we ons steeds weer naar uitstrekken.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom