Opwekking 163 - O, Heer, U bent groot en almachtig

 

O, Heer, U bent groot en almachtig.
Uw liefde is zo sterk en zo krachtig.
Ik wil luisteren naar U.
O, Heer, spreek tot mij nu,
maak uw wil door uw Geest mij bekend.

Hoe vaak zeg jij tegen God: ‘Ik wil luisteren naar U.’ Luisteren naar God is een belangrijk iets in je relatie met God. God luistert naar jou, maar Hij wil ook communiceren. God wil tot je spreken. Daarbij is het wel belangrijk dat je er voor open staat en ook actief blijf luisteren naar God. Door Gods Geest spreekt God tot je. Dat kan op verschillende manieren. Door de Bijbel, door een lied, door een persoon, door een gedachte en noem maar op.

 

God maakt door Zijn Geest ook Zijn wil bekend aan jou. Het kan zo zijn dat je je afvraagt wat Gods plan is met je leven, of wat God nu eigenlijk wil. Soms lijkt het alsof God stil is en niets zegt. Maar God wil door Zijn Geest zich aan je bekend maken. Sta je daar voor open? Luister je actief naar wat God zegt? Het is belangrijk om afgestemd op Gods Geest te blijven zodat je Gods stem blijft verstaan. Een van de belangrijkste dingen in Gods stem verstaan is misschien wel of je dat wilt? Als je het wilt dan zul je Gods stem ook verstaan. Maar wil je het wel? Dat is goed om over na te denken. Op het moment dat je zegt: ‘Ja God, ik wil naar U luisteren en Uw stem verstaan.’ Dat is daar een opening zodat je Hem gaat verstaan.

 

God is groot en machtig. Hij kan er altijd voor zorgen dat je Hem verstaat, maar ook daarin laat Hij zijn liefde zien. Als jij niet naar Hem wilt luisteren dan zal je minder Gods stem verstaan. Hij zal zich niet zomaar opdringen, maar de uitnodiging om naar Hem te luisteren ligt er wel.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom