Opwekking 160 - Don't build youre house on the sandy land

 

Don't build your house on the sandy land.
Don't build it too near the shore.
It might look a kind of nice,
but you'll have to build it twice.
O, you'll have to build
your house once more.


You better build your house on the rock.
Make a firm foundation on a solid spot.
And then the storms may come and go.
But the peace of God you will know.


Je kent vast het beeld wel van een zandkasteel op het strand. Het staat er prachtig, maar op het moment dat het vloed wordt, dan spoelt het volledig weg. Weg mooi zandkasteel, en je moet er opnieuw een bouwen. 


Jezus zegt in Mattheüs 7:24 ‘Bouw je huis niet op het zand.’ Of te wel: Bouw je geloof niet op iets anders dan mij. Want op het moment dat je het ergens anders op bouwt, dan lijkt het mooi, maar op het moment dat er vloed komt, als er storm komt dan is het weg. Dan is er niks meer van over. Bouw daarom juist je geloof op Mij en Mijn woorden en volg die woorden ook na, dat is de Rots. Dan zul je blijven staan op het moment dat er storm komt. 

 

Kort betekent het dus dat we in het geloof, onze focus op Jezus en Zijn woorden moeten hebben. Dat we ons geloof niet zomaar op een mooi verhaal moeten bouwen, maar dat Jezus het fundament moet zijn. Dat het fundament van je geloof het bloed van Jezus is. Als dat zo is dan kan er storm komen, maar je staat stevig. Misschien wankel je, maar de grond onder je blijft staan.


En natuurlijk kan het zo zijn dan het lijkt of dat je wegzingt, maar Jezus laat jou niet los op het moment dat de grond onder je voeten lijkt weg te zakken. Jezus wil je steeds weer opvangen en je steeds weer vullen met Zijn vrede. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom