Opwekking 157 - Ik verblijd mij zeer in de Heer

 

Ik verblijd mij zeer in de Heer,
mijn ziel juicht in mijn God,
want Hij heeft mij bekleed
met de klederen des heils,
met de mantel der gerechtigheid
heeft Hij mij omhuld.

Bij dit lied is het misschien goed om te kijken waar dit lied vandaan komt of waar het op gebaseerd is. Bij dit lied kijken we naar Jesaja 61. In Jesaja 61 gaat het over het jubeljaar van de verlossing. In Jesaja zijn ze verheugd omdat God verlost. Maar het is tegelijkertijd ook het jaar van de gunst van God. (vers 2) In Jesaja 61 gaat het over het verlossen, over het helen van de gebroken harten. Lees Jesaja 61 maar eens. Maar hier uit voort komt vers 10. En vers 10 is eigenlijk dit lied.

 

God heeft mij bekleed met de klederen van het heil, een mantel van gerechtigheid. Dat is waarom we verheugd zijn. En die klederen zijn niet zomaar iets, nee het is zoals een bruidegom zich kleedt met het hoofdsieraad en de bruid met haar sieraden. Zo bijzonder is die mantel. Na al het leed dat er in Jesaja was aangedaan, spreekt God over gerechtigheid. God is een God van gerechtigheid. Zoals een bloem opbloeit, zo zal ook gerechtigheid op gaan bloeien. God beloofd dus na een moeilijke tijd iets moois. Gerechtigheid. Daar wil Hij hen mee bekleden.

 

Ik denk dat we dit ook op ons zelf mogen toepassen. Heeft God al het jubeljaar in jouw leven? En trek jij de klederen van heil en gerechtigheid aan? God wil gerechtigheid laten opbloeien. Gerechtigheid voor daar waar jij het nodig hebt.


Laten we daarom ons steeds weer verheugen in God.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom