Opwekking 154 - Weest stil en weet dat Ik ben uw God

 

Weest stil en weet dat Ik ben uw God!
Ik ben de Heer, die u geneest!


Dit is een kort lied. Maar wel een lied waar we over na kunnen denken. Stil en zijn en weten dat er een God is die alles bestuurd en leidt. Stil zijn omdat er een God is die alles in Zijn hand heeft. In psalm 37: 7 staat heel mooi: ‘Zwijg voor de Heer, en verwacht Hem.’ Stil zijn voor God en het van Hem verwachten. Ook als het minder goed gaat. De laatste zin van dit lied is: ‘Ik ben de Heer, die u geneest.’ Dat is zeker waar. God geneest, maar dat gebeurt niet altijd hier op aarde. Dat kan teleurstelling oproepen.

 

Psalm 37 gaat nog verder: 'Ontsteek niet in woede over hem omdat zijn weg wel voorspoedig gaat.’ Het kan zelfs de goddelozen meer voor de wind gaan dan ons. Als we teleurgesteld zijn omdat onze weg anders gaat dan we verwachten dan mogen we dit lied voor ogen houden: Stil zijn en weten dat God, jouw God is en dat Hij voor je zorgt. Ik denk dat we bij dit lied ook neer mogen zetten: Ik ben de Heer, die voor U zorgt. Of God nu wel of niet geneest, of je God nu wel of niet ervaart, God is er. Hij zorgt voor je. Wij hoeven alleen maar stil te zijn en het van Hem te verwachten. Dat betekent niet dat we stil op een stoeltje moeten gaan zitten en wachten totdat God iets gaat doen. Maar stil betekent hier dat we ons niet moeten richten op de teleurstellingen die er kunnen zijn, maar op het feit dat God onze God is en dat we daar op moeten vertrouwen. God gaat Zijn weg wel! 

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom