Opwekking 154 - Weest stil en weet dat Ik ben uw God

 

Weest stil en weet dat Ik ben uw God!
Ik ben de Heer, die u geneest!


Dit is een kort lied. Maar wel een lied waar we over na kunnen denken. Stil en zijn en weten dat er een God is die alles bestuurd en leidt. Stil zijn omdat er een God is die alles in Zijn hand heeft. In psalm 37: 7 staat heel mooi: ‘Zwijg voor de Heer, en verwacht Hem.’ Stil zijn voor God en het van Hem verwachten. Ook als het minder goed gaat. De laatste zin van dit lied is: ‘Ik ben de Heer, die u geneest.’ Dat is zeker waar. God geneest, maar dat gebeurt niet altijd hier op aarde. Dat kan teleurstelling oproepen.

 

Psalm 37 gaat nog verder: 'Ontsteek niet in woede over hem omdat zijn weg wel voorspoedig gaat.’ Het kan zelfs de goddelozen meer voor de wind gaan dan ons. Als we teleurgesteld zijn omdat onze weg anders gaat dan we verwachten dan mogen we dit lied voor ogen houden: Stil zijn en weten dat God, jouw God is en dat Hij voor je zorgt. Ik denk dat we bij dit lied ook neer mogen zetten: Ik ben de Heer, die voor U zorgt. Of God nu wel of niet geneest, of je God nu wel of niet ervaart, God is er. Hij zorgt voor je. Wij hoeven alleen maar stil te zijn en het van Hem te verwachten. Dat betekent niet dat we stil op een stoeltje moeten gaan zitten en wachten totdat God iets gaat doen. Maar stil betekent hier dat we ons niet moeten richten op de teleurstellingen die er kunnen zijn, maar op het feit dat God onze God is en dat we daar op moeten vertrouwen. God gaat Zijn weg wel! 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom