Opwekking 553 - Laat het feest zijn in de huizen

 

Laat het feest zijn in de huizen,
mensen dansen op de straat.
Als het onrecht buigt voor Jezus
en het volk weer bidden gaat.


Refrein:
In de bergen, door de dalen:
hoor ons loflied overal.
In de hemel en op aarde
als uw glorie komen zal.

 

Laat Uw licht zien in het duister
als wij buigen voor het kruis.
Laat Uw heerlijkheid verschijnen
in de wereld, in ons huis.

 

Refrein

 

Halleluja, Halleluja (8x)

In de bergen, door de dalen:
hoor ons loflied overal.
In de hemel en op aarde
als uw glorie komen zal
.


In de bergen, door de dalen, hoor ons loflied overal! Wat een feest moet het zijn als iedereen er over zingt. Als iedereen Gods lof verteld. Als iedereen zingt omdat het onrecht heeft gebogen voor de macht van Jezus. Psalm 57 zegt heel mooi: we zingen omdat Uw goedheid groot is tot aan de hemel en Uw trouw tot aan de wolken. Dit is ook echt wat God is. Hij is natuurlijk zoveel meer, maar trouw en goedheid zijn ook twee kernwoorden die bij God horen. En dat mag iedereen weten en daarom mogen en moeten wij over Gods lof vertellen en zingen. Door bergen en door dalen. Je kan het misschien ook zien als volgt: Als je op de berg staat en het gaat goed dan moet je over Gods lof zingen of vertellen. Maar ook in de dalen, als het minder goed gaat mag je zingen voer Gods lof. Probeer in elke situatie waarin je ook kan zitten, God te zien, Gods lof. Ook in de dalen. Maar laten wij vooral ons loflied horen zodat mensen Jezus in ons gaan zien. 

 

Dit lied laat ook zien dat we mogen opstaan en schitteren. Als het duister wordt op de aarde dan mogen wij het licht zijn. Dan wil Gods heerlijkheid over je heenkomen zodat jij kunt schitteren. Juist daarom is het belangrijk om op te staan en te schitteren. In Jesaja 60 staat dit ook. Als wij opstaan en schitteren dan kan nog de duisternis de aarde bedekken, maar God is over ons en Gods heerlijkheid zal dan gezien worden.

 

En als je om je heen dan ook nog eens ziet dat Gods kinderen gaan bidden. Dat is iets wat we zo hard nodig hebben, een biddende kerk. En als dat dan gebeurt en God zet Zijn kinderen aan om te bidden, als het volk weer bidden gaat, dan zullen we dansen op straat. Als alle gelovigen gaan bidden, dan gaat alles veranderen. Dat zal iets in beweging zetten dat Bovennatuurlijk is! 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom