Opwekking 151 - Laat ons juichen, laat ons zingen

 

Laat ons juichen, laat ons zingen,
maak voor Hem nu een nieuw lied.
Laat ons juichen, laat ons zingen,
maak voor Hem nu een nieuw lied.
Ik zal Hem prijzen,
want Hij heeft glansrijk gezegevierd.


I will celebrate, sing unto the Lord.
I will sing to Him a new song.
I will celebrate, sing unto the Lord.
I will sing to Him a new song.
I will praise Him
for He has triumphed victoriously
.


Laten we vieren dat Jezus overwon. Laten we vieren dat Jezus heeft gezegevierd. Als we naar kampioenschappen kijken, dat vieren we als Nederland overwint dan vieren we mee dat er gewonnen is. Als we kijken naar voetbalwedstrijden, dan vieren we met de voetballers mee dat ze overwonnen hebben.

 

Zo is dat ook met geloof. Jezus heeft overwonnen en daar mogen we blij mee zijn. En net zoals dat er met de voetbal mensen vieren dat er gewonnen is zonder dat zelf iets voor gedaan te hebben, mogen we ook met Jezus de overwinning mee vieren die Hij behaald heeft. Zonder dat we daar een aandeel in hebben gehad. We mogen delen in de overwinning en we mogen samen vieren dat Jezus overwonnen heeft. Nu kun je je afvragen hoe je dit dan viert. Dan kun je kijken naar wat dir lied zegt.

 

​Dit lied zegt dat we mogen zingen, mogen juichen, een nieuw lied mogen maken voor God en Hem prijzen. Dat zijn een aantal voorbeelden van hoe je de overwinning mee mag vieren. Ook in de Bijbel kunnen we hierover dingen terug vinden. Kijk maar naar Psalm 150. Maar bovenal is het belangrijk dat we niet uit het oog verliezen dat het om Jezus gaat en niet om ons feestje. Het gaat om Jezus en Hij moet alle eer krijgen. Er mag niemand meer eer krijgen dat Jezus. Laat daarom hierin de lofprijs voor Jezus voorop gaan.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom