Opwekking 550 - Liefdevol, trekt U mij dicht aan Uw hart

 

Liefdevol
trekt U mij dicht aan uw hart 
als wij samen zijn. 
Door uw bloed 
wast U mij witter dan sneeuw 
en nu ben ik vrij.


Refrein:
U behoor ik toe; 
Heer, ik heb U lief 
en boven alles volg ik U. 
Vreugde van mijn hart, 
kostbaarder dan goud, 
ik leef voor U, 
want U houdt van mij.

 

Neem mijn hart, 
maak het een deel van Uzelf, 
laat ons samen zijn. 
Angst verdwijnt,
als ik uw liefde ervaar; 
door U ben ik Vrij.

 

(Refrein)

 

Jezus, vreugde van mijn hart. (4x)

 

(Refrein)


Dit lied gaat over Gods liefde. Gods liefde die tastbaar is. Al kunnen we Gods tastbare liefde niet letterlijk voelen, toch wil God je dichter tegen Zich aan trekken. ‘Liefdevol trekt U mij dichter tegen U aan, als we samen zijn’. In Hooglied 7:10 gaat het ook over deze tastbare liefde: Ik ben van mijn Liefste en Zijn begeerte gaat naar mij uit’. Hierin wordt duidelijk dat God verlangt naar jou en dat Hij Zijn liefde wil uitten naar je. Hij zoek nabijheid. God wil je dicht tegen zich aantrekken. Hij verlangt dus naar jouw aanwezigheid. Hoe kun je dit vormgeven? Door naar God toe te gaan en tijd met Hem door te brengen. Door in aanwezigheid van God te komen.

 

In Gods liefde mogen we ook weten dat het angst verdrijft. In liefde hoort geen angst thuis. God met Zijn liefde de angst verdrijven zodat je Zijn liefde volledig kunt ontvangen. In 1 Johannes 4:18 staat: ‘Er is in de liefde geen vrees, maar volmaakte liefde drijft angst uit’. Gods liefde is een volmaakte liefde dat angst laat verdwijnen. Gods liefde is zoveel groter dan de angst die je kunt hebben. Door Gods liefde ben je vrij. Natuurlijk kun je last van angst hebben, maar het is goed om te weten dat je door Gods liefde vrij bent en dat Gods liefde angst verdrijft.
Zoek vandaag de aanwezigheid van God op en ervaar Zijn liefde. Hij verlangt naar je aanwezigheid.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom