Opwekking 550 - Liefdevol, trekt U mij dicht aan Uw hart

 

Liefdevol
trekt U mij dicht aan uw hart 
als wij samen zijn. 
Door uw bloed 
wast U mij witter dan sneeuw 
en nu ben ik vrij.


Refrein:
U behoor ik toe; 
Heer, ik heb U lief 
en boven alles volg ik U. 
Vreugde van mijn hart, 
kostbaarder dan goud, 
ik leef voor U, 
want U houdt van mij.

 

Neem mijn hart, 
maak het een deel van Uzelf, 
laat ons samen zijn. 
Angst verdwijnt,
als ik uw liefde ervaar; 
door U ben ik Vrij.

 

(Refrein)

 

Jezus, vreugde van mijn hart. (4x)

 

(Refrein)


Dit lied gaat over Gods liefde. Gods liefde die tastbaar is. Al kunnen we Gods tastbare liefde niet letterlijk voelen, toch wil God je dichter tegen Zich aan trekken. ‘Liefdevol trekt U mij dichter tegen U aan, als we samen zijn’. In Hooglied 7:10 gaat het ook over deze tastbare liefde: Ik ben van mijn Liefste en Zijn begeerte gaat naar mij uit’. Hierin wordt duidelijk dat God verlangt naar jou en dat Hij Zijn liefde wil uitten naar je. Hij zoek nabijheid. God wil je dicht tegen zich aantrekken. Hij verlangt dus naar jouw aanwezigheid. Hoe kun je dit vormgeven? Door naar God toe te gaan en tijd met Hem door te brengen. Door in aanwezigheid van God te komen.

 

In Gods liefde mogen we ook weten dat het angst verdrijft. In liefde hoort geen angst thuis. God met Zijn liefde de angst verdrijven zodat je Zijn liefde volledig kunt ontvangen. In 1 Johannes 4:18 staat: ‘Er is in de liefde geen vrees, maar volmaakte liefde drijft angst uit’. Gods liefde is een volmaakte liefde dat angst laat verdwijnen. Gods liefde is zoveel groter dan de angst die je kunt hebben. Door Gods liefde ben je vrij. Natuurlijk kun je last van angst hebben, maar het is goed om te weten dat je door Gods liefde vrij bent en dat Gods liefde angst verdrijft.
Zoek vandaag de aanwezigheid van God op en ervaar Zijn liefde. Hij verlangt naar je aanwezigheid.

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom