Opwekking 149 - Heer, U riep mij

 

Heer, U riep mij
om met vreugde in uw dienst te staan.
Heer, U schiep mij
en U bent het doel van mijn bestaan.
En mijn vreugde neemt toe,
als ik het goede doe,
daarom strek ik mij in liefde uit naar U.
Ja, ik hef mijn handen tot U op
en prijs uw naam.
Ik verbind mij met degenen
die hier naast mij staan.
En mijn vreugde neemt toe,
als ik het goede doe,
daarom strek ik mij in liefde uit naar U.

Als God de grond van je bestaan is dan heb je ook Gods vreugde als grond onder je voeten. Als Hij jouw doel is, en je in Zijn plan leeft, dan zul je vreugde ervaren. Vreugde die God je geeft, de vreugde die God heeft als je in Zijn plan wandelt. Als je in Gods dienst staat zul je vreugde ervaren. Vreugde om verschillende redenen. Maar je kunt ook te maken krijgen met tegenslagen, met dingen die je juist geen vreugde geven. Ik kan me voorstellen dat het dan lastig is om je vreugde te blijven vasthouden, om steeds op zoek te blijven gaan naar de vreugde die God je geeft. Maar uiteindelijk ligt die vreugde niet ver weg. Want als God de grond van je bestaan is, dan ligt daar je vreugde als het minder leuk is. Of het nu moeilijk is of dat je juist veel vreugde ervaart, als God de grond van je bestaan is, is er altijd een bron van vreugde. Dan mag je uit die Bron je vreugde halen.


Als je steeds de vreugde uit God haalt dan kun je je ook steeds uitstrekken naar Zijn liefde, dan kun je blijven volhouden in het bewandelden van het pad dat God voor jou uitgekozen heeft. Laat God steeds je vreugde blijven zodat je kunt volharden in de wedloop dat voor je ligt. Blijf je daarin ook steeds uitstrekken naar God en naar Zijn liefde zodat je Zijn liefde kunt ontvangen en weer door kunt geven.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom