Opwekking 548 - De muziek vervaagt

 

De muziek vervaagt,
langzaam wordt het stil
en dan kom ik bij U.

 

Met mijn grootste wens
iets te geven, Heer,
waar U blij mee bent.


Ik geef U meer dan een lied,
want een lied op zichzelf
is niet waar U naar verlangt.

 

U kijkt veel dieper in mij,
door de buitenkant heen
doorgrond het diepst van mijn hart.

 

Refrein:
Ik wil terug naar het hart van aanbidding
en dan gaat het om U,
om U alleen, Jezus.
Ik heb zo'n spijt van hoe ik er mee om ging,
want het gaat toch om U,
om U alleen, Jezus.

 

Onvolprezen Heer,
U bent zoveel meer
dan ik zeggen kan.

 

Maar al ben ik zwak,
alles wat ik heb
leg ik voor u neer.

 

Ik geef u meer dan een lied,
want een lied op zichzelf
is niet waar U naar verlangt.

 

U kijkt veel dieper in mij,
door de buitenkant heen
doorgrond het diepst van mijn hart.

 

Refrein 3x

 

In de aanbidding gaat het er om om bij het Vaderhart van God te komen. Om echt stil te staan bij God. Dat we ons niet focussen op wat er om ons heen gebeurd, maar dat we ons echt richten op God. In de aanbidding geef je God niet alleen een lied, je geeft Hem meer. In de aanbidding geef je jezelf als het ware. God verlangt niet naar een lied op zichzelf, maar Hij verlangt naar jou, naar jouw aanbidding. Je kunt God niet genoeg aanbidden. God is een onvolprezen Heer. Maar in de aanbidding wil God ook jou aanraken, jou bemoedigen. God ziet je, Hij kent je en doorgrond je. Ook in de aanbidding. 

 

Maar het belangrijkste is om terug te gaan naar het hart van aanbidding, naar het Vaderhart van God. En daarbij is het in de eerste plaats ook van belang dat de muziek vervaagd. Daar bedoel ik mee dat het in de aanbidding niet gaat om welke muziekband er speelt, maar dat het van belang is dat we God aanbidden. Voor aanbidding is er geen maatstaf. Het hoeft niet ergens aan te voldoen, het moet God recht doen. God verlangt niet naar de beste muziek, God verlangt naar jouw hart, naar jouw aanbidding voor Hem. Aanbidding dat vanuit je hart komt. Daar verlangd God naar. En daarbij mogen we ook weten dat God zoveel meer is dan wij kunnen beseffen, dat Hij onvolprezen is en dat we Hem steeds moeten blijven aanbidden. God verlangd naar je, naar jouw aanbidding. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom