Opwekking 145 - U zal ik loven, Heer

 

U zal ik loven, Heer,
met mijn ganse hart,
o God, ik wil uw wonderen verhalen;
in U wil ik mij verheugen.
U zal ik loven, Heer, met mijn ganse hart.
Ik zal U maken tot het voorwerp
van mijn vreugde,
halleluja.


Je louerai l'Eternel,
de tout mon coeur,
je raconterai toutes tes merveilles;
je chanterai ton nom.
Je louerai l'Eternel,
de tout mon coeur.
Je ferai de Toi le sujet
de ma joie, allMuia.

 

I will give thanks unto the Lord,
with all my heart,
I will tell everyone of the
things Thou hast done;
I will sing praise to Thy name.
I wil give thanks unto the Lord,
with all my heart,
my soul shall find its source
of joy in Thee, halleluja.


Met Jezus in je hart raak je nooit uitgepraat. Er is altijd iets in je waardoor je over Hem kunt vertellen. Daar gaat dit lied vandaag over. God loven met je hele hart en alles vertellen van wat Hij heeft gedaan. Met ons loflied geven wij God alle eer die Hem toe komt. Daarom is het zo belangrijk om Hem elke dag weer te loven. God geeft zoveel en daar moeten wij ons elke keer weer in blijven verheugen. Zolang we ons daarin blijven verheugen, dan blijven we ook zien wat GOd ons geeft en kunnen we Hem daar iedere dag weer voor danken.

 

​Maar daar stopt het niet bij. Waar ons hart vol van is loopt de mond van over. En dat is ook met geloof. We mogen blijven vertellen aan andere mensen over wat Jezus heeft gedaan. We mogen vertellen wie Jezus is en wie Hij voor ons wil zijn. We mogen vertellen wat Jezus in ons leven heeft gedaan. Dat kan voor andere mensen weer tto zegen zijn. Ze kunnen er door opgebouwd worden. Jouw verhalen, jouw woorden hebben inpact op de ander. Vertel daarom over Jezus en stop er niet mee. Want iedereen moet weten wie Jezus is. 

 

En in dat alles mogen we God blijven prijzen. Mogen we Hem de dank geven zodat Hij groter en groter in ons denken wordt. Het is niet de bedoeling dat Jezus een ‘bij persoon’ is, maar Jezus moet groter worden in ons. Het gaat immers niet om ons maar om Jezus. Jezus moet het voorwerp van ons leven zijn. Laten we daar elke dag weer naar streven!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom