Opwekking 544 - Meer dan rijkdom, meer dan macht

 

Meer dan rijkdom, meer dan macht
meer dan schoonheid van sterren in de nacht,
meer dan wijsheid die deze wereld kent
is het waard te weten wie U bent.


Meer dan zilver, meer dan goud,
meer dan schatten door iemand ooit aanschouwd,
meer dan dat, zo eindeloos veel meer
was de prijs die U betaalde Heer.

 

In een graf verborgen door een steen,
toen U zich gaf, verworpen en alleen,
als een roos geplukt en weggegooid
nam U de straf, en dacht aan mij, meer dan ooit
.


Jezus is altijd meer! Hij is altijd meer dan welk woord of welke situatie ook. Jezus is meer! Meer dan rijkdom, meer dan macht, maar dan schoonheid, meer dan de sterren, meer dan wijsheid, meer dan zilver, meer dan goud, meer dan welke schat dan ook. Jezus is altijd meer en de prijs die Jezus betaalde voor jou en mij is ook altijd meer dan dat jij het ooit woorden kan geven!.

 

Zelfs toen Jezus in het graf lag, zelfs toen Jezus als een roos geplukt en weggegooid in het graf lag, zelfs toen was Hij meer dan alles wat je kunt bedenken. Daar in het graf, zonder heerlijkheid en zonder glorie, juist daar was Hij meer voor jou en mij! Meer, omdat Hij daar jouw straf droeg, omdat Hij daar jouw vijanden overwon, omdat Hij daar in het graf, de dood met al Zijn macht en kracht op zijn eigen terrein overwon! Jezus, Hij is de Naam boven elke Naam!

 

In het diepste van het lijden, vergat Jezus jou niet, maar bedacht en besefte dat Hij daar die weg ging, juist voor jou! Juist om elke macht van dood en zonde te overwinnen en jou het leven te geven in al zijn volheid. En dan is alles wat je hier op aarde kunt bedenken altijd minder! Altijd! Zelfs het meest intense geluk op aarde staat in geen verhouding met Jezus. Jezus is altijd meer!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom