Opwekking 144 - Want uit Hem en door Hem

 

Want uit Hem en door Hem
en tot Hem zijn alle dingen
Hem zij de glorie in eeuwigheid.


Dit lied gaat er eigenlijk over dat God alles gemaakt heeft Dat alles uit God is ontstaan en dat alles in Hem een doel heeft. (Romeinen 11:36 NBV) Dit houdt in dat alles, maar ook echt alles uit God en door God is ontstaan. God heeft alles gemaakt. En alles met een doel. Tot eer van Hem. Ook jij bent gemaakt door God. Je bent gemaakt met een doel. Je bent door Hem gemaakt, en door het geloof leeft Hij ook in je. Het is misschien soms onbegrijpelijk dat God alles gemaakt heeft en hoe God het gemaakt heeft. Maar juist daar mogen we God ook voor prijzen.

 

Dit lied is eigenlijk een vorm van aanbidding. Dit lied komt uit Romeinen en dat stuk valt onder het kopje ‘aanbidding’. Aanbidding omdat God zo machtig is. En tegelijk moeten we God prijzen voor Zijn geweldige grootheid. Uiteindelijk zal alles tot Hem komen en tot Zijn eer en glorie komen.

 

In en door Hem ben je door Hem gemaakt. En niet zomaar, je bent gemaakt met een doel. God heeft voor nou iets voor ogen. Wat dat voor jou is, dat weet ik niet, maar het zal zeker tot meer eer van God zijn. Het is goed om te gaan ontdekken wat Gods doel is met jouw leven. Als je weet wat dat is, en je gaat leven naar Zijn plan met jou dan is dat ook een vorm van aanbidding. Want hoe bijzonder is het dat God voor een ieder van ons een plan heeft.


Denk vandaag eens na over het feit dat je door God geschapen bent en dat God dat niet zomaar deed. Prijs, aanbidt en loof Hem daarvoor. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom