Opwekking 143 - De Heer, uw God, is in uw midden

 

De Heer, uw God, in uw midden
is machtig, is machtig
Hij die redt zal Zich over u
verblijden met vreugd;
Hij zal zwijgen in zijn liefde,
Hij zal juichen over u met gejubel.
De Heer, uw God, in uw midden
is machtig, is machtig, is machtig.


God is in ons midden! Waar twee of drie bij elkaar zijn in de Naam van de Heer, daar is Hij in ons midden. Zodra er dus een 'midden' is, en dat is altijd als er twee of meer zijn, dan is Hij in ons midden. Dat is wel heel gaaf om dat te beseffen. En Hij is niet zomaar in ons midden. Hij is er om Zich te verblijden in jou! Hij Die jou redde, Hij zal Zich verblijden met vreugde!

 

Het gaat nog veel meer: God jubelt en juicht om jou! Hij is zo blij dat jij Hem kent als je Vader! En daarom is er Goddelijke vreugde op het moment dat wij als gelovigen bij elkaar zijn. Hij is er dan niet alleen om ons de weg te wijzen, maar Hij is er ook om blij met je te zijn. Zo kijkt God naar jou! Met vreugde en met blijdschap. En Hij, Die in ons midden is, is ook nog eens machtig. Machtig in grote daden en machtig in het onmogelijke! God is de Almachtige en Hij is met blijdschap en vreugde in ons midden om Zich in ons te verblijden en om Zijn grote wonderen te doen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom