Opwekking 142 - 'k Vertrouw op U, o Heer mijn God

 

'k Vertrouw op U, o Heer mijn God.
Ik rust in U en vertrouw alleen op U
.


Als dit lied je hart bezingt, dan ben je een gelukkig mens. Als je God zo durft te vertrouwen dat je echt rust in Hem. Ik weet niet hoe dit voor jou is, maar God vertrouwen, als Enige, dat is vaak heel lastig. Tenminste, dat vind ik wel. Heel vaak kun je die gedachte hebben dat als God het anders wil, dat toch wel zal gebeuren. Herken je die gedachte? Dat is lastig hè?

 

En toch is er niemand zo te vertrouwen dan God! Zelfs als Hij soms een andere weg met je gaat dan je zelf zou willen, dan is vertrouwen op Hem, geloven dat Hij als een vader altijd het beste zoekt voor jou. Eigenlijk is vertrouwen niets anders dan je hele leven in Zijn handen leggen. En hoe meer je dat doet, hoe meer Hij je ook rust zal geven. Eigenlijk rust je leven dan in Zijn handen. 

 

Nu kunnen we dit lied zingen, maar misschien moet je het niet alleen zingen, maar spreek de komende tijd elke dag deze zinnen eens gewoon hardop uit. Laat deze woorden tijd krijgen om te kiemen in je leven, zodat je steeds meer ervaart dat je echt rust in God.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom