Opwekking 139 - In moments like these

 

In moments like these,
I sing out a song.
I sing out a love song for Jesus.
In moments like these,
I lift up my hands.
I sing out a song to the Lord.
Singing: I love You Lord.


Singing:  I praise You Lord.
I bless You Lord.
I trust You Lord.

 

Wij zijn bij elkaar en zingen dit lied.
Wij zingen een lied voor de Here.
Wij zijn bij elkaar
en prijzen zijn naam.
Wij zingen dit lied tot Gods eer.
Ja, wij loven U Heer,
wij loven U Heer.

 

Ja, wij prijzen U Heer.
Ja, wij danken U Heer.
Wij vertrouwen U Heer.

 

Op welke momenten prijs jij God? Wanneer komt er een lofzang naar boven om God te prijzen? In het lied staat: ‘In moments like these’. Ik weet niet welke momenten er bedoeld worden. Wel denk ik dat het goed is om God elke dag te danken, te prijzen. God geeft zoveel, we hebben veel om voor te danken en Hem te prijzen. 

Als we dit lied zingen, of een ander lied, dan zingen we tot eer van God. God houdt er van om geprezen te worden. Hij troont op onze lofzangen. Ik zie het voor me dat Gods troon als het ware staat op onze lofzangen. En natuurlijk troont God op Zijn troon en heerst als Koning zonder onze lofzangen. Maar dat God juist ook troont op onze lofzangen geeft aan hoe belangrijk het is om God te eren, om Hem te prijzen, Hem te danken.

 

Het is goed om God iedere dag te prijzen. Op momenten dat het goed gaat, maar ook op momenten dat het minder goed gaat. Ik denk dat onze lofzangen voor God niet perfect hoeven te zijn. We mogen ook een ‘gebroken Halleluja’ geven aan God. Ook die zijn belangrijk voor God. Ze zijn niet minder waard. Het is bijzonder om in je gebrokenheid een Halleluja te geven. En als je niet weet hoe je God moet eren in moeilijke tijde, kijk dan naar wat God geeft. Al zijn het de kleine dingen.

 

Laten we vandaag ook God prijzen en danken. Hem vertrouwen dat God goed is. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom