Opwekking 538 - De Koning komt, dit is het uur

 

De Koning komt, dit is het uur. 
Zijn ogen zijn een brandend vuur
Hij is het einde, het begin, 
zijn naam is Jezus. 
Het levend woord vanuit zijn mond 
beweegt de aarde, 
schudt de grond 
maar aan zijn stem herken ik Hem 
de stem van Jezus. 


Refrein: 
Voor Hem zing ik mijn liefdeslied 
tot de wereld hoort en ziet: 
de Koning komt, 
de Koning komt er aan. 
Een hart vol zorgen, uitgeblust 
maakt Hij nieuw en geeft Hij rust 
De Koning komt, 
de Koning komt er aan! 

 

Zijn adem is de zoetste wijn, 

genade is bij Hem te zijn. 

Hij deelt mijn vreugde en mijn pijn. 
want zo is Jezus. 
Zijn handen zijn doorboord voor 
de prijs betaald, de weg is vrij. 
Hij kijkt niet om, het is voorbij, 
want zo is Jezus.

 

Refrein 2x


‘Voor Hem zing ik mijn liefdeslied’. Dat staat er in dit lied. Dit lied gaat over een ontmoeting met Jezus. In het eerste couplet staat dat de Koning komt, en dat de stem van Jezus wordt herkent. Heb jij wel eens een ontmoeting met Jezus gehad? En hoe was dat? 

 

Jezus wil ook vandaag komen. Hij wil komen in ons leven, Hij wil ons ontmoeten. In Openbaring 1 verschijnt Jezus aan Johannes op Padmos. Er wordt in Openbaring beschreven hoe de verschijning er uit zag. Indrukwekkend zoals wij het lezen. Als Johannes Jezus ziet, valt hij als dood neer aan de voeten van Jezus. Jezus zegt dan: ‘Wees niet bevreesd, Ik ben de Eerste en de Laatste’. Jezus’ verschijning is bijzonder. Johannes is zo onder de indruk dat hij neervalt. Hier zit ook een les voor ons in. Jezus heeft zoveel macht dat als we Hem zin, letterlijk, dat we neervallen. Jezus staat boven ons en wij moeten eigenlijk nederig zijn. Maar tegelijk hoeven wij niet bang te zijn. Het is niet Jezus’ bedoeling om angst te zaaien. Dat zien we hier duidelijk. Jezus brengt juist vrede en rust. Lees het laatste couplet maar. Dat is Jezus. We hoeven niet bang te zijn, Hij deelt juist jouw vreugde en pijn. God kijkt niet m naar wat er allemaal fout is gegaan in je leven, die weg is Hij al gegaan. Hij heeft betaald, en jij hoeft het alleen maar aan te nemen.  

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom