Opwekking 138 - Kom maar, wees blij en verheugd

 

Refrein:

Kom maar, wees blij en verheugd,

wees blij en verheugd in de Here.

 

't Oude is nu voorbij,

het nieuwe is gekomen.

Jezus maakt ons vrij.

Hij zal als Koning komen.

 

Refrein

 

Hij is aan 't kruis gegaan.

Hij stierf voor onze zonden

en Hij is opgestaan

en heeft de Trooster gezonden.

 

Refrein

 

Hij heeft zijn tempel gebouwd

en zal heel spoedig komen.

Ieder die op Hem vertrouwt,

zal Hij met heerlijkheid kronen.

 

Refrein

 

Ja, dat lukt jou vast elke dag, net als dat het mij lukt: Blij en verheugd zijn, elke dag en in elke situatie. Dat gaat gewoon helemaal vanzelf, elke dag. Nee dus, niet! Helemaal niet zelfs, je kunt soms van die baaldagen hebben waarbij je denkt: Het kan mij gewoon even helemaal niets meer schelen. Maar toch voelt ook zo’n houding niet helemaal okee. Eigenlijk is blij en verheugd zijn in de Heer toch wel iets dat we altijd zouden moeten kunnen ervaren.

 

Blij en verheugd in de Heer zijn hangt niet af van ons gevoel en van de situaties waar we in zitten, het zit in Wie de Heer is voor je. Blij en verheugd word je lang niet altijd van de dagelijkse leven, blij en verheugd word je op het moment dat je je focus op de juiste dingen richt. Want weet je: Je leeft niet meer in je oude leven, dat is sinds je gelooft voorbij gegaan. Op het moment dat jij door geloof in Christus bent geworden, is het nieuwe begonnen. Je bent opnieuw geboren en daarmee is er een nieuw begin gekomen. Dat voel je niet altijd zo, maar het is wel je geestelijke realiteit waar je mee moet leren rekenen.

 

Jezus heeft je vrijgemaakt van elke invloed van de wet. Hij ging aan het kruis voor jou, Hij is gestorven voor jou, maar ook weer opgestaan. Dat is waarom je blij en verheugd kan zijn. Als je die focus leert pakken, dan verandert er wat, zelfs als je situatie niet altijd zo fijn is. En uiteindelijk zal Hij straks komen en je kronen met Zijn heerlijkheid. Houdt deze dingen voor ogen, richt je daarop en je zult je kunnen verblijden in de Heer. Dan kan het dus wel elke dag.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom